Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Tectum Garden, la nova empresa de base tecnològica de la UAB especialitzada en agricultura urbana

26 jul. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’empresa, anteriorment ja adherida al Parc de Recerca UAB, passa a formar part de l’ecosistema empresarial de la UAB, ja que compta amb la participació directa de la Universitat en el seu capital social.

imatge tectum garden ebt

Tectum Garden, creada l’any 2020 pel grup de recerca Sostenipra de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), està especialitzada en agricultura urbana i compta amb un equip multidisciplinari amb coneixements d’aspectes tècnics i agronòmics, impacte ambiental i ecodisseny per poder donar respostes interdisciplinàries als reptes que suposa avançar cap a ciutats més sostenibles.

L’empresa ofereix serveis de disseny, instal·lació i manteniment d’horts urbans i altres sistemes d’agricultura urbana, formació sobre com construir un hort urbà, assessorament i consultoria.

Entre els projectes destacats, Tectum ha creat horts hidropònics per a comunitats de veïns que volen col·laborar per tenir una coberta verda i productiva; restaurants que volen oferir productes amb hortalisses quilòmetre zero autoproduïdes, empreses que volen millorar el benestar del seu personal, o famílies que volen fer créixer enciams, tomàquets, espinacs o hortalisses al seu balcó o terrat.

També aposten pels horts socials i, per exemple, han instal·lat horts hidropònics en terrats de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, per tal d’utiltzar l’agricultura urbana amb una funció d’inclusió social i laboral.

“Amb l’entrada de la UAB al capital social de l’empresa continuarem creant impacte per transformar entorns de treball en espais renaturalizats i transitar cap a un model de producció d’aliments més sostenible i local que ajudi a millorar la qualitat de vida de les persones i a combatre el canvi climàtic”, explica Ramiro González, conseller delegat de l’empresa.

Dins de