Sostenipra avalua l'alimentació dels alumnes catalans en un congrés
Prop de 500 estudiants d’arreu de Catalunya van participar els dies 26 i 27 de maig al VIIè Congrés de Petits i Joves Científics i Científiques de Catalunya 2021, que enguany està desenvolupant la “Prova pilot: dieta planetària sostenible”.

La iniciativa, organitzada per l’Institut de Desenvolupament Professional de l’Institut de Ciències de l’Educació (IDP- ICE UB), compta amb la col·laboració del grup de recerca Sostenipra de l’ICTA-UAB, la Fundació Kilian Jornat i l’Institut de Neurociències de la UAB.
L’objectiu de la iniciativa pilot és conscienciar als alumnes i a la comunitat educativa de la relació que hi ha entre el canvi climàtic, l’alimentació, la sostenibilitat planetària, la nostra salut i els factors geoambientals. Hi ha participat una desena de centres d’educació des de 5è de Primària fins 4rt d’ESO.
Durant dos dies, el congrés va permetre a organitzadors i representants dels diferents centres escolars i dels seus municipis posar en comú els resultats de la feina realitzada en torn d’aquest tema. Al llarg del curs, els investigadors del grup Sostenipra de l’ICTA-UAB han realitzat una anàlisi de la dieta alimentària d’aquests nens i joves d’entre 10 i 17 anys, mitjançant la creació d’un dietari. L’investigador Pietro Tonini, de l’ICTA-UAB, exposà les principals conclusions extretes de l’anàlisi de les dades.
La inauguració del congrés va tenir lloc a les 10 hores a càrrec de Rosa Vela, coordinadora dels Congressos IDP-ICE UB i de Dr. Xavier Gabarrell, director d’ICTA-UAB i responsable del grup de recerca Sostenipra.