Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Sostenipra avalua l'alimentació dels alumnes catalans en un congrés

28 maig 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Prop de 500 estudiants d’arreu de Catalunya van participar els dies 26 i 27 de maig al VIIè Congrés de Petits i Joves Científics i Científiques de Catalunya 2021, que enguany està desenvolupant la “Prova pilot: dieta planetària sostenible”.

Congrés petits científics ICTA-UAB

La iniciativa, organitzada per l’Institut de Desenvolupament Professional de l’Institut de Ciències de l’Educació (IDP- ICE UB), compta amb la col·laboració del grup de recerca Sostenipra de l’ICTA-UAB, la Fundació Kilian Jornat i l’Institut de Neurociències de la UAB.

L’objectiu de la iniciativa pilot és conscienciar als alumnes i a la comunitat educativa de la relació que hi ha entre el canvi climàtic, l’alimentació, la sostenibilitat planetària, la nostra salut i els factors geoambientals. Hi ha participat una desena de centres d’educació des de 5è de Primària fins  4rt d’ESO.

Durant dos dies, el congrés va permetre a organitzadors i representants dels diferents centres escolars i dels seus municipis posar en comú els resultats de la feina realitzada en torn d’aquest tema. Al llarg del curs, els investigadors del grup Sostenipra de l’ICTA-UAB han realitzat una anàlisi de la dieta alimentària d’aquests nens i joves d’entre 10 i 17 anys, mitjançant la creació d’un dietari.  L’investigador Pietro Tonini, de l’ICTA-UAB, exposà les principals conclusions extretes de l’anàlisi de les dades.

La inauguració del congrés va tenir lloc a les 10 hores a càrrec de Rosa Vela, coordinadora dels Congressos IDP-ICE UB i de Dr. Xavier Gabarrell, director d’ICTA-UAB i responsable del grup de recerca Sostenipra.

Accés: https://us02web.zoom.us/j/84 183600346

Dins de