Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Presència de l'ICTA-UAB al Conama 2020

31 maig 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Investigadors de l'ICTA-UAB participen des del dilluns 31 de maig fins al dijous 3 de juny a la 15a edició del Congrés Nacional de Medi Ambient, Conama 2020, que pretén convertir-se en un gran retrobament del sector ambiental per reflexionar sobre com abordar la recuperació i la transformació del model econòmic i social.

CONAMA 2020 ICTA-UAB

Conama 2020, que s'hauria d'haver celebrat el passat any, abordarà durant 4 dies en diverses sessions presencials i virtuals, temes com la transició energètica, la transformació de les ciutats per fer-les més humanes, els impactes ambientals i socials del comerç electrònic, el problema dels residus tèxtils o la rehabilitació energètica dels habitatges perquè aquestes siguin més habitables i saludables.

La trobada, que han construït 1.200 especialistes en diverses àrees, estarà dedicada al repte d'aconseguir una veritable economia circular, mostrarà experiències per avançar en la recollida selectiva de residus en els municipis, indagarà en possibles solucions ambientals a la despoblació, desvetllarà alguns impactes molt desconeguts de les escombraries marines i analitzarà el comerç de drets d'emissió.

Els investigadors del grup Sostenipra han participat en el disseny de la temàtica "Ecodisseny", que tindrà lloc el dimarts 1 de juny, a les 14 hores, de manera presencial. La investigadora de l'ICTA-UAB Laura Talens participarà en les taules rodones que abordaran l'actualitat en matèria d'ecodisseny, així com en el debat sobre l’"Ecomodulació per a l'impuls de l'economia circular". L’investigador Joan Rieradevall serà un dels membres del jurat de la III Edició del Concurs d'Ecodisseny Conama.

El dimecres 2 de juny, Sergio Tirado, investigador de l'ICTA-UAB i del projecte EmpowerMed, participarà a la sessió d’"Energia i Ciutat: Com potenciar el paper de la ciutadania en la transició energètica", oferint informació sobre l'actualitat al voltant de la transició energètica.

Xavier Gabarrell, Joan Rieradevall, Verónica Arques i Pietro Tonini han treballat en l'organització de la sessió "Política alimentària urbana. Ciutats i alimentació", que tindrà lloc el dijous 3 de juny de 12 a 14 hores presencialment. S'hi reflexionarà sobre el dret a l'alimentació i les possibilitats que aporten les polítiques alimentàries urbanes, es presentaran exemples de ciutats, comentant les barreres i oportunitats que estan afrontant i es reflexionarà sobre el futur de l'agricultura urbana amb la mirada posada en l'horitzó 2030.

Durant la taula rodona sobre "Casos d'èxit del binomi ciutat i alimentació", Pietro Tonini presentarà el projecte GROOF del que ICTA-UAB és soci. La investigadora Gaia Stringari presentarà un pòster sobre el projecte "FoodE Food Systems in European Cities".

Aquesta edició del congrés és presencial, però donada la situació generada per la pandèmia algunes sessions es podran seguir en streaming.

Dins de