Vés al contingut principal

Nou llibre sobre els 10 impulsors d'injustícia a la sostenibilitat urbana

09 nov. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Injustice in Urban Sustainability. Ten Core Drivers el nou llibre escrit per les investigadores de l'ICTA-UAB Panagiota Kotsila, Isabelle Anguelovski, Melissa Garcia-Lamarca i Filka Sekulova, i publicat per Routledge en accés obert.

Injustice in Urban Sustainability

Breu, incisiu i escrit de forma accessible, aquest llibre explora i qüestiona els supòsits comuns al voltant del que significa la sostenibilitat urbana, com es pot implementar, i com es manifesta o és impulsat per les intervencions urbanes que depenen de les reivindicacions de sostenibilitat . Per això, un col·lectiu d'investigadors utilitza una tipologia única de deu impulsors bàsics de la injustícia.

D'acord amb els estudis de justícia ambiental crítica, el llibre destaca les contradiccions de la sostenibilitat urbana en relació amb la justícia. Sosté que els barris urbans no poden ser més verds, sostenibles i habitables a no ser que les seves comunitats es vegin reforçades per la protecció del dret a l'habitatge, l'espai públic, les infraestructures i els serveis saludables.

Vinculats a cadascun dels motors, deu breus estudis de casos empírics de tot Europa i Amèrica del Nord ofereixen una anàlisi sistemàtica de la investigació, la política i la pràctica dutes a terme en el marc dels programes de sostenibilitat urbana a ciutats com Barcelona, ​​Glasgow , Atenes, Boston i Montreal, i mostren com es té en compte, o no, la justícia social i mediambiental. Així, el llibre descobreix els riscos de continuar amb les agendes de sostenibilitat urbana mentre s'ignoren, i per tant es perpetuen, els factors sistèmics de desigualtat i injustícia que operen dins i fora de la ciutat.

Escrit de forma accessible per als estudiants d'estudis urbans, geografia crítica i planificació, és una síntesi útil i analítica de qüestions relacionades amb la sostenibilitat urbana i la justícia ambiental i social.

La versió d'accés obert d'aquest llibre, disponible aquí, s'ha posat a disposició sota una llicència Creative Commons Attribution-Non Commercial-No Derivatives 4.0. Ha estat finançat per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Dins de