Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Més de 120 investigadors de l'ICTA-UAB aborden en un simposi els reptes ambientals, i especialment els derivats del canvi global i climàtic

21 maig 2018
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) va acollir els passats dies 16 i 17 de maig el seu 1er Simposi de Primavera en què abordà alguns dels principals reptes ambientals i de sostenibilitat, i
Mes de 120 investigadors de l039ICTA-UAB aborden en un simposi els reptes ambientals i especialment

ICTAS2018

L'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) va acollir els passats dies 16 i 17 de maig el seu 1er Simposi de Primavera en què abordà alguns dels principals reptes ambientals i de sostenibilitat, i principalment els relacionats amb el canvi global i el canvi climàtic. La singularitat d'aquest simposi va ser el seu enfocament transdisciplinar i global.

Més de 120 científics internacionals, majoritàriament pertanyents a aquest centre de recerca dedicat a estudiar el medi ambient i les causes dels problemes ambientals, van participar en una trobada de dos dies en què es van exposar les principals novetats dels seus estudis. Les ponències que es van presentar abasten un ampli ventall de disciplines científiques, des de l'enginyeria química fins a l'economia ambiental, i des de la modelització climàtica a l'antropologia ecològica.

A través d'una quarantena de presentacions orals i pòsters de diverses disciplines, els investigadors de l'ICTA-UAB van posar de manifest que l'abordatge dels temes ambientals s'ha de fer des de totes les àrees de coneixement. Amb la preocupació ambiental com a teló de fons, en aquest simposi es van presentar avenços científics en temes tan diversos com l'economia circular, les polítiques de conservació de la biodiversitat, el coneixement ambiental local per part de les comunitat indígenes i rurals, el futur de les ciutats verdes, la resiliència climàtica, la gentrificació verda, l'energia solar i les seves implicacions en la justícia ambiental, la regulació global de la pesca marina, els materials per a les ciutats sostenibles, la conservació del corall vermell, la contaminació minera, la reducció del consum d'energia per al compliment dels objectius de l’Acord de Paris, o la contaminació a causa dels microplàstics. Unint art i ciència, al Simposi van tenir lloc sessions de dinamització artística i presentacions de pòsters científics maridades amb formatge i vi. Les conferències destacades van anar a càrrec de tres investigadors que treballen en centres internacionals líders en recerca ambiental, dos d'ells formats a l'ICTA-UAB.

Des de la seva creació el 2003, l'ICTA-UAB ha experimentat un creixement continuat i en l'actualitat compta amb 70 investigadors sèniors que col·laboren anualment en prop de 200 publicacions científiques en les principals revistes de temes ambientals. L'ICTA-UAB compta amb una trentena d'investigadors postdoctorals i, cada any, gradua a una trentena de nous doctors en ciències ambientals. Distingit pel Ministeri d'Economia i Competitivitat com 'Unitat d'Excel·lència Maria de Maeztu', l’ICTA-UAB està en camí de convertir-se en un dels principals centres europeus en estudis ambientals, destacat pel seu enfocament internacional, la multidisciplinarietat en l'abordatge dels estudis ambientals, i la cooperació entre diferents actors interessats en la sostenibilitat basada en la responsabilitat social.

Programa adjunt: http://icta.uab.cat/Newsletter/ICTASS2018_Program.pdf

1st Spring Symposium

Dins de