Vés al contingut principal

Leticia Santos de Lima escriu a Nature sobre la sequera a l'Amazònia

26 oct. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Davant l'extrema sequera que afecta diverses àrees de l'Amazònia, la investigadora de l'ICTA-UAB Leticia Santos de Lima publica una carta a Nature, en què alerta sobre les conseqüències que aquest dramàtic fenomen està tenint sobre la població d'aquestes zones. 

NATURE LETICIA SANTOS LIMA_ICTA_UAB SEQUIA AMAZONAS

Santos de Lima recorda que les comunitats rurals remotes es veuen especialment afectades per aquesta situació perquè depenen principalment del transport fluvial per accedir als centres urbans, així com a la resta de serveis. Així mateix, destaca que aquestes poblacions pateixen escassetat d'aliments i d'aigua, així com malalties respiratòries com a conseqüència dels incendis forestals. 

Tot i que reconeix les mesures d'emergència aplicades per les autoritats per garantir el subministrament d'aliments a les comunitats afectades i el dragatge de rius per millorar el transport, Santos de Lima recorda que és primordial desenvolupar estratègies preventives i integrades per resistir l'impacte de sequeres futures. 

La carta està redactada juntament amb Hernani Fernandes Magalhães d'Oliveira, de la Universidade Federal do Paraná; Ayan Santos Fleischmann de l'Institut de Desenvolvimento Sustentável Mamirauá i Marcia Nunes Macedo, del Woodwell del Climate Research Center de Massachusetts, USA. 
 

Referència

Lima, L.S. (2023). Extreme drought is again isolating people in Amazonia. Nature. 622. https://www.nature.com/articles/d41586-023-03311-z

Dins de