Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

L'ICTA-UAB participa al Maker Faire Barcelona

29 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

El director de l’ICTA-UAB Xavier Gabarrell participa a la sisena edició del Maker Faire Barcelona que tindrà lloc el proper 1 i 2 de juliol al Campus Poble Nou de la Universitat Pompeu Fabra.

Maker Faire 2022 Barcelona

Maker Faire Barcelona és una iniciativa de Sonar+D, Fablab Barcelona, SokoTech i Make, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Barcelona, Arrow, HP i PRUSA Research. És un gran esdeveniment anual de la invenció i la creativitat digital aplicada a escometre i resoldre els grans reptes d’una societat progressivament complexa.

Aplega centenars de makers locals i internacionals entusiastes per compartir tot el seu coneixement i creativitat i els seus projectes més brillants a través d’exposicions, tallers de tecnologies creatives, converses i demostracions interactives, adreçades a totes les edats.

Enguany, el Maker Faire Barcelona 2022 vol explorar i experimentar de quina manera la Cultura Maker està jugant un paper cabdal en com aprenen les persones i com s’encoratja el talent des de les experiències d’aprenentatge d’educació formal i informal a les experiències de L’Aprenentatge Al Llarg De La Vida. Vol també posar l’accent en la necessitat de repensar i activar un nou model econòmic, local, diversificat, basat en el coneixement i en sintonia amb els objectius del Barcelona Green Deal i l’Agenda 2030.

El proper divendres 1 de juliol, a les 13h, el director de l'ICTA-UAB Xavier Gabarrell oferirà una xerrada sobre "Ciutadans al centre dels sistemes alimentaris" en què participarà també la Dra. Amaranta Herrero, Coordinadora de l'Estratègia d' Alimentació Sostenible Barcelona 2030 i Maud & Antoine, co-fundadora de Domingo Club i Innovadora de FoodSHIFT2030. Modera Alessandra Schmidt, FoodSHIFT Food Tech 3.0 Lab Host.

El dissabte dia 2 de juliol, a les 17.30 hores, Xavier Gabarrell participa en una xerrada sobre “Alimentació 2032”. Junt amb Amanda Barba, de la Fundació Alicia i Ignasi De Juan Creix, fundador i director d’Innovació de Plat Institute abordaran els reptes mediambientals de salut i nutrició que s’albiren per un futur proper. Plantejaran quin rol juga i jugarà la innovació tecnològica per desenvolupar i obtenir nous aliments en la renaturalització de les ciutats. Abordaran qüestions relacionades amb com donar resposta als necessaris i urgents nous hàbits de producció i consum, on la nutrició, la salut i la sostenibilitat seran eixos cabdals.

 

Dins de