Vés al contingut principal

L'ICTA-UAB imparteix el Bojos per la Sostenibilitat 2023

31 oct. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) participa per quart any consecutiu al programa Bojos per la Ciència de la Fundació Catalunya- La Pedrera, però enguany ofereix el curs Bojos per la Sostenibilitat.

Bojos per la Sostenibilitat ICTA-UAB Fundació Catalunya La Pedrera

El programa, impartit des de l’ICTA-UAB, acosta a un grup de joves als grans reptes que haurà d’afrontar la Terra durant el proper segle. Un cop més, 24 estudiants de primer de batxillerat de Catalunya amb vocació i talent científic podran formar-se sobre l’entorn multidisciplinari que ofereixen les ciències ambientals i la sostenibilitat per resoldre problemes relacionats amb el medi ambient, la sostenibilitat i la protecció ambiental, el canvi climàtic, l’economia ecològica, l’economia circular, els sistemes socioecològics en la globalització, les biogeociències marines i ambientals, la biodiversitat, els residus i altres.

L’objectiu principal d’aquest curs és el de fomentar les vocacions científiques i promoure el coneixement i l’educació d’excel·lència dels joves de Catalunya.

El programa tindrà lloc de gener a setembre de 2023. Durant 13 sessions teoricopràctiques els estudiants coneixen de ben de prop la recerca en les principals àrees aplicades en les ciències i tecnologies ambientals com la sostenibilitat, el canvi climàtic, l’aprofitament dels recursos, el reciclatge, la biodiversitat, la cooperació i comportament ambiental i l’ecologia, entre d’altres. A més, podran veure processos com la fotosíntesis, conèixer quin és el paper bioindicador dels macroinvertebrats, de la vegetació de ribera i dels mamífers aquàtics, com creix un hort urbà, el compostatge de la matèria orgànica i explorar el paper de les comunitats locals en l’estudi del canvi climàtic.

Treballaran juntament amb investigadors per experimentar com és la ciència en un centre de recerca internacional. També es duran a terme sortides de camp i visites a instal·lacions de recerca. Això els permetrà guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d´avantguarda i posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit.

Enguany el programa Bojos per la Ciència arriba al seu 11è aniversari i ofereix 13 cursos sobre diferents disciplines científiques que van des de la supercomputació, la nutrició, l’economia, les matemàtiques o la bioquímica.

Dins de