Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

L’ICTA-UAB col·labora en una publicació sobre espais verds i salut humana

18 des. 2020
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Els investigadors de l’ICTA-UAB Pablo Knobel i Teresa Romanillos han participat en l’elaboració de la publicació “Prescriure Natura 2020”, un nou volum de DKV Seguros que actualitza l'evidència científica sobre la relació entre exposició a espais verds i efectes en la salut humana.

Bosc

La publicació parteix del fet que hem subestimat la influència del medi ambient en la salut humana i el benestar, i la nostra relació intrínseca amb la salut dels sistemes naturals que sustenten la vida. També s'endinsa en diferents experiències internacionals de prescripció de natura, el valor de la infraestructura verda com a recurs de salut i la creació de l'indicador de dosi de natura individual. Amb la revisió científica d’IsGlobal, centre de recerca de salut referent en epidemiologia ambiental. 

A més, participen en el Blog360DKV amb diversos articles escrits per investigadors en actiu i especialistes en la matèria d’IsGlobal i el CREAF que exploren els vincles entre salut humana i natura. Amb la col·laboració de Ballena Blanca. L'investigador de l'ICTA-UAB Pablo Knobel signa l’article "Tota la vida està relacionada: el vincle entre la biodiversitat i la salut humana” on remarca que, tot i que es perfilen relacions positives, la investigació dels efectes de la biodiversitat a la salut humana només es comença a esbossar. El Dr.Knobel recorda que la literatura existent apunta a la biodiversitat com un element important en la relació entre el medi natural i la salut de les persones. No obstant això, tot i que s'han definit alguns camins pels quals es realitza aquest vincle, segura que algunes qüestions, -com ara el paper d'espècies concretes-, encara són incertes. Per això, cal fer estudis més complets, amb una escala temporal més àmplia i amb un disseny experimental més exhaustiu per poder definir amb claredat quina importància tenen per a la salut humana dels éssers vius que ens acompanyen en l'ecosistema que són les nostres ciutats.

La Dra. Teresa Romanillos aborda el tema de "Com vincular els parcs naturals protegits amb els beneficis per a la salut humana". Afirma que els parcs naturals protegits també aporten innombrables beneficis per a la salut humana. Tradicionalment ens apropem a ells per la seva bellesa natural o per realitzar activitat física, però podrien utilitzar com a instrument per a la salut pública i repensar aquestes grans infraestructures verdes per aprofitar el seu potencial.

Tot el projecte està disponible aquí

 

Dins de