Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

L'11F a l'ICTA-UAB: "Dones en Ciència: quan els superpoders són reals"

08 feb. 2024
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’11 de febrer és el Dia Internacional de la Dona i la Nena a la Ciència!

UAB

Amb el títol “Dones en Ciència: quan els superpoders són reals”, l’ICTA-UAB endega una campanya per reivindicar la importància de la ciència en femení amb un vídeo que mostra de manera divertida les qualitats personals i científiques més destacades de les seves investigadores i la seva contribució per a una ciència millor.

Moltes dones amb èxit estan cansades de ser anomenades superheroïnes. En realitat, la majoria ha hagut de treballar el doble que els homes per arribar on són. El món de la ciència no és diferent. Les dones representen només el 33% dels investigadors del món. Solen rebre subvencions de recerca menors que els seus col·legues homes, i només el 12% dels membres de les acadèmies nacionals de ciències són dones. Tot i això, les dones són superheroïnes en cert sentit. Perquè aporten una cosa extra.

Els veritables superpoders de les dones rauen en l'equilibri essencial, unes qualitats úniques i una perspectiva crítica que aporten a la ciència. I per això, la ciència...hi surt guanyant. La ciència necessita les dones. A l'ICTA-UAB, la nostra Política de Gènere és part del nostre compromís de recolzar les dones en la ciència.

La responsable de Diversitat de Gènere i Benestar, Isabelle Anguelovski, diu: "Les dones no només aporten les seves qualitats, també un compromís amb el canvi transformacional. Però estem cansades de fer aquesta feina d'equitat soles. La igualtat de gènere és responsabilitat de tots. Els homes han de fer aquesta feina amb nosaltres, tots junts”.
 

Consulta la nostra Política de Gènere: icta.cat/gender-diversity-care

Vídeo: Dones en Ciència: Quan els superpoders són reals

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

  • Igualtat de gènere

Dins de