Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Joan Rieradevall, jurat del concurs d'ecodisseny de Conama 2020

09 abr. 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L'investigador de l'ICTA-UAB Joan Rieradevall és un dels tres membres del jurat de la tercera edició del concurs d'Ecodisseny organitzat en el marc del Congrés Nacional de Medi Ambient Conama 2020, que se celebrarà del 31 de maig al 3 de juny de 2021.

CONAMA ICTA-UAB

El jurat, que també està format per Guillermo Filippone, de l’ Escuela Universitaria de Diseño, Innovación y Tecnología, i Charo Saavedra, responsable de sostenibilitat de Danone S.A,, haurà de premiar al millor dels vuit projectes finalistes seleccionats. El jurat haurà els valorarà segons la seva capacitat innovadora, la reducció de l'impacte ambiental, l'ús i els resultats assolits. D'aquesta avaluació resultarà un premi de jurat i un premi del públic.

El 80% de l'impacte ambiental dels productes es genera en el seu disseny. Conama 2020 celebra la tercera edició del concurs d'Ecodisseny per ajudar a visibilitzar aquells productes, serveis i models de negoci innovadors que aposten per un canvi de model.

Aquests són els vuit finalistes:

  •  Màscares Arpe
    Arpe dissenya, fabrica i personalitza a Barcelona mascaretes higièniques reutilitzables. Estan dissenyades i fabricades íntegrament en les seves instal·lacions amb energia 100% renovable, amb un sistema integrat de producció de gestió ambiental ISO 14001 i control de la qualitat ISO 9001 certificat.
     
  • A&B Laboratorios de Biotecnología SAU
    Fabrica productes ecològics per al sector de l'alimentació, la indústria i la neteja. Aborda el sector químic tractant el cicle de vida dels productes en el propi disseny dels mateixos.
     
  • Laüd Recycled
    Marca de sabatilles de material reciclat o sostenible que fabrica a la zona d'Elx. Teixits reciclats de PET, restes industrials, reciclatge de la indústria tèxtil i cafè són els components que s'utilitzen per fabricar el seu calçat.
     
  • Empresa Municipal de Aguas de La Coruña S. A. (Emalcsa)
    BIALAC, acrònim del projecte, busca valoritzar dos subproductes del sèrum de la indústria làctia i dels fangs de les depuradores d'aigua urbana, realitzant l'ecodisseny d'un producte alhora que genera un model de negoci sostenible: la producció d'un biopolímer, reduint l'impacte ambiental de la indústria làctia i del procés de depuració de l'aigua. 
     
  • Kliner Profesional S.A
    BIODHY® TRES és una solució biotecnològica que aconsegueix minimitzar els residus en origen. Els seus microorganismes són capaços de reduir els hidrocarburs fins convertir-los en CO2 i aigua.
     
  • Recyycle
    Mitjançant l'agrupació de diverses tecnologies, principalment la termo-soldadura, aquesta empresa ajuda a allargar la vida dels productes de plàstic, recuperant la seva estabilitat i resistència.
     
  • Ecopaja bioconstrucción modular S.L
    En Ecopaja bioconstrucción modular es dediquen a dissenyar i construir habitatges amb materials naturals i eficients.
     
  •  Plataforma de Ingeniería de Madera
    LIFE EcoTimberCell és un projecte pilot de mitigació del canvi climàtic a través d'una solució innovadora constructiva que es comercialitzarà a través d'una spin-off de la Universitat de Santiago de Compostel·la.

 

Dins de