Vés al contingut principal

Inscriu-te al Bojos per la Terra 2022

17 set. 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Per tercer any consecutiu, l’ICTA-UAB formarà a estudiants de batxillerat sobre els reptes ambientals i de sostenibilitat actuals. Inscripcions obertes fins al 25 d'octubre.

alumnes de bojos per la terra

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) oferirà per tercer any consecutiu el curs Bojos per la Terra en el marc del programa Bojos per la Ciència de la Fundació Catalunya- La Pedrera.

El programa impartit des de l’ICTA-UAB acosta a un grup de joves als grans reptes que haurà d’afrontar la Terra durant el proper segle. Un cop més, un grup de 24 estudiants de primer de batxillerat de Catalunya amb vocació i talent científic podran formar-se sobre l’entorn multidisciplinari que ofereixen les ciències ambientals i la sostenibilitat per resoldre problemes relacionats amb el medi ambient i el canvi climàtic.
 
Les inscripcions es poden formalitzar fins al proper 25 d’octubre, i el programa tindrà lloc de gener a octubre de 2022. Durant 13 sessions teoricopràctiques que tindran lloc els dissabtes, els estudiants coneixeran ben de prop la recerca en les àrees aplicades en les ciències i tecnologies ambientals com la sostenibilitat, els residus, l’aprofitament de recursos, el reciclatge, la biodiversitat, l’agricultura urbana, la cooperació, el comportament ambiental, l’economia circular, els incendis i el clima, la socioeconomia i l’ecologia. A més, podran familiaritzar-se amb processos com la fotosíntesi, conèixer quin és el paper bioindicador dels macro invertebrats, de la vegetació de ribera i dels mamífers aquàtics, com creix un hort urbà, el compostatge de la matèria orgànica i explorar el paper de les comunitats locals en l’estudi del canvi climàtic. 

Treballaran juntament amb investigadors per experimentar com és la ciència en un centre de recerca internacional. També es duran a terme sortides de camp i visites a instal·lacions de recerca. Això els permetrà guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d´avantguarda i posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit.

Enguany el programa Bojos per la Ciència arriba al seu 10è aniversari i ofereix 13 cursos sobre diferents disciplines científiques que van des de la supercomputació, la nutrició, l’economia, les matemàtiques o la bioquímica.

Dins de