Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Els múltiples beneficis socioecològics dels sistemes de pasturatge de muntanya

08 juny 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Un nou estudi científic en què ha participat l'investigador de l'ICTA-UAB Gonzalo Gamboa mostra que els sistemes de pasturatge d'ovelles de muntanya proporcionen múltiples beneficis ecològics, socioeconòmics i de qualitat alimentària a la societat.

Sheep grazing in the mountain grasslands of Aralar, Basque Country (Picture A. Aldezabal)
Ovelles pasturant a la muntanya d'Aralar, País Basc (Foto A. Aldezabal)

Aquests beneficis inclouen la producció d'aliments saludables i d'alta qualitat, la conservació de la biodiversitat i la generació d'ocupació i els ingressos a terres marginals de baixa productivitat econòmica, però d'alt valor natural.

Aquests sistemes tradicionals que estan en risc a diverses regions muntanyoses requereixen una major atenció per garantir la seva sostenibilitat a llarg termini.

L'estudi, publicat a la revista científica Agronomy for Sustainable Development, ha estat liderat per investigadors de la Universitat del País Basc.

Referència
Garmendia, E., Aldezabal, A., Galan, E. et al. Mountain sheep grazing systems proveeix multiple ecological, socioeconòmic, and food quality benefits. Agron. Sustain. Dev. 42, 47 (2022). https://doi.org/10.1007/s13593-021-00751-7

Dins de