Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Dos investigadors ICTA-UAB reben el Premi Extraordinari de Doctorat

23 nov. 2017
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Dos investigadors de l'ICTA-UAB van rebre el passat divendres 24 de novembre de 2017 el Premi Extraordinari de Doctorat per la seva tesi presentada durant el període 2013-2014 dins el programa de doctorat en Ciència i Tecnologia Ambiental. La IV cerimònia de lliurament va tenir lloc a l’Auditori de la Facultat de Lletres i Psicologia.

François Diaz Maurin va rebre el guardó per la seva dissertació titulada "Viabilitat i conveniència de fonts alternatives d'energia: explorar la controvèrsia sobre l'energia nuclear", dirigida pel Dr. Mario Giampietro i el Dr. Jesús Ramos Martín. La tesi proporciona una nova perspectiva sobre la controvèrsia a l'entorn de les tecnologies d'energia nuclear.

François té en l'actualitat una beca Marie Sklodowska-Curie i es troba com a investigador convidat expert en seguretat nuclear al Centre per a la Seguretat i la Cooperació Internacional (CISAC) de la Universitat de Stanford, a Califòrnia. La seva recerca a la Universitat de Stanford es centra en la gestió a llarg termini dels residus nuclears.

Eva Sevigné Itoiz va ser reconeguda per la seva tesi titulada "Estalvis potencials de recursos i emissions de gasos d'efecte hivernacle en la gestió de residus: un estudi de cas d'Espanya en l'economia global" dirigida pel Dr. Joan Rieradevall, el Dr. Xavier Gabarrell i el Dr. Carles Martínez Gasol. Eva és a l'actualitat investigadora al Centre de Política Ambiental

El premi, atorgat per l'Escola de Doctorat juntament amb l'Associació Alumni de la Universitat Autònoma de Barcelona, vol posar en valor l'esforç i la dedicació dels joves investigadors i la seva aportació a la generació de coneixement i avenç en les diferents àrees de la nostra Universitat. El premi és una convocatòria competitiva entre els investigadors la tesi doctoral dels quals ha rebut la qualificació d'excel·lència "Cum Laude" del tribunal.

El valor principal de la UAB és el seu capital humà i els nous doctors són un element indispensable per continuar en les línies d'excel·lència investigadora. Aquesta excel·lència es fonamenta en la qualitat del doctorat com a indicador distintiu.

Tesis
Diaz-Maurin, F. (2013). The Viability and Desirability of Alternative Energy Sources: Exploring the Controversy over Nuclear Power. Ph.D. Dissertation presented at the Universitat Autònoma de Barcelona. October 2013.
http://www.fdiazmaurin.eu/wp-content/uploads/2015/07/PHDTHESIS_FRANCOISDIAZMAURIN.pdf

Sevigné-Itoiz. E. (2014). "Potential savings of resources and greenhouse gas emissions from waste management: a case study of Spain in the global economy". Ph.D Dissertation presented at the Universitat Autònoma de Barcelona. June 2014
http://www.tdx.cat/bitstream/handle/10803/284057/esi1de1.pdf;jsessionid=93674BA2FB2B8F09519CB939C638729E?sequence=1

Programa

  • •Benvinguda i presentació a càrrec de la secretària acadèmica de l'Escola de Doctorat, Dra. Victòria Nogués.
  • Paraules de la rectora de la UAB, Dra. Margarita Arboix.
  • Paraules del director de l'Escola de Doctorat i vicerector de Recerca i de Transferència de la UAB, Dr. Armand Sánchez.
  • Paraules del president de la Comissió Acadèmica del Consell Social de la UAB, Dr. Moisès Amorós Perich.
  • "Què fa un doctor com tu en un món com aquest?", ponència a càrrec de la Dra. Assumpció Malgosa Morera, catedràtica de l'Àrea d'Antropologia Física del Departament de Biologia Animal, de Biologia Vegetal i d'Ecologia i coordinadora del programa de doctorat en Biodiversitat.
  • Lliurament dels premis extraordinaris de Doctorat.
  • Actuació del Cor de la UAB.
  • Paraules de la Dra. Laura Castañar Acedo, premi extraordinari de doctorat en Química, en representació dels/de les doctors/es que reben el premi o títol.
  • Lliurament dels títols de doctor/a.
  • Gaudeamus igitur, a càrrec del Cor de la UAB

Programa

Dins de