Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Cristina Madrid, mentora del programa "Women in Energy Storage"

16 set. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Cristina Madrid-López, investigadora de l'ICTA-UAB, ha estat seleccionada com a mentora del programa “Women in Energy Storage”.

Cristina Madrid, ICTA-UAB researcher

 

Per potenciar el paper de les dones com a agents de canvi a la societat i promoure les millors pràctiques dins del sector de l'emmagatzematge d'energia, la Secretaria de l'Energy Storage Partnership, amb el suport del World Bank Energy Sector Management Assistance Program (ESMAP), s'ha associat una vegada més amb la Global Women's Network for the Energy Transition (GWNET) per llançar un programa de mentoria dedicat a dones que treballen a l'àrea de l'emmagatzematge d'energia.

El programa "Women in Energy Storage" pretén impulsar les carreres de les dones que es troben en llocs júnior i intermedis de direcció en el camp de l'emmagatzematge d'energia, amb els objectius específics d'augmentar-ne la representació en els nivells de direcció i presa de decisions i, en darrer terme, avançar en el ritme de la transició energètica.

El programa també pretén fomentar el canvi social, facilitar idees innovadores i fomentar la creació de xarxes, així com donar suport a les participants perquè desenvolupin objectius professionals concrets en què treballar estratègicament.

Els 20 mentores i mentors seleccionats han estat aparellats amb 20 professionals de 16 països amb qui realitzaran un intercanvi bilateral fins al juny de 2023; aquest aparellament s'ha realitzat en funció de les seves aspiracions professionals i es durà a terme a una plataforma de mentors personalitzada.

Cadascú d'aquests mentors és un professional sènior amb la voluntat seriosa de marcar la diferència i tenir un impacte positiu en la carrera d'una dona més jove al sector de l'emmagatzematge d'energia.

Com a mentora, Cristina Madrid-López tindrà l'oportunitat de donar suport al desenvolupament de la carrera de dones amb perfil i ampliar els seus coneixements a través de la perspectiva de les mentoritzades. Ha estat aparellada amb Sanaz Kamyar Rad, una investigadora jurídica de l'Iran.

Cristina Madrid-López és doctora en Ciències i Gestió Mediambiental. La seva investigació intenta comprendre la idoneïtat dels models d'avaluació de la sostenibilitat oberts per informar sobre l'elaboració de polítiques i el disseny de processos, i integra les perspectives de l'ecologia industrial i la ciència ciutadana. És la líder júnior del laboratori LIVEN dins del grup SosteniPra i desenvolupadora principal d'ENBIOS, una eina de codi obert per a l'avaluació ambiental de les vies de transició energètica.

Dins de