Vés al contingut principal

Conèixer el passat a través del joc: La zooarqueologia com a enfocament educatiu

30 gen. 2023
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Thiago Fossile, investigador predoctotal del projecte ERC TRADITION de l'ICTA-UAB ha publicat recentment el llibre Zooarqueologia: Fauna em Sambaquis.

book by Thiago fossile ICTA-UAB on Sambaqui

L'objectiu del llibre és donar a conèixer la rica diversitat faunística que amaguen els sambaquis brasilers i contribuir que la gent comprengui les interaccions humanes a llarg termini amb la zona sud-oest de l'Oceà Atlàntic. El llibre s'adreça principalment a un públic jove (de 10 a 14 anys) d'escoles públiques i privades del Brasil, ja que a aquesta edat es quan comencen a familiaritzar amb l'arqueologia a través de l'estudi de la Història Regional del Brasil. 

El llibre no només és lectura entretinguda, sinó que també permet jugar, ja que algunes de les pàgines es converteixen en cartes. La combinació del llibre amb el joc de cartes ofereix múltiples oportunitats d’interacció entre lectors/jugadors així com d’aprenentatge sobre la coevolució de les comunitats humanes i animals en aquest punt únic de biodiversitat. 

S'han imprès i distribuït més de 2.000 exemplars a escoles, museus i institucions de la Badia de Babitonga (Santa Catarina, Brasil), i el material també es pot descarregar gratuïtament al següent enllaç: https://linktr.ee/zooarqueologia

Thiago Fossile book   

Aquest projecte ha comptat amb el finançament del "Prêmio Elisabete Anderle d'Apoio à Cultura - Edição 2020" del Govern do Estat de Santa Catarina, a través de la Fundação Catarinense de Cultura, i és també una activitat de divulgació del projecte TRADITION. En el primer any, el projecte va rebre el "Prêmio Rodrigo Melo Franco d'Andrade - Edição 2022" com a iniciativa de reconeixement públic de rellevància social i caràcter exemplar en la promoció del Patrimoni Cultural Brasiler. També el 2022, el projecte va rebre finançament addicional del "Prêmio Elisabete Anderle d'Apoio à Cultura" per realitzar la 2a edició i nous exemplars del llibre. En breu estarà disponible més contingut del projecte a les seves xarxes socials.

 

Dins de