Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Barbara d’Amario, guardonada amb el 2017 Cushing Prize

09 nov. 2017
null Bluesky Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail
La investigadora de ICTA-UAB Barbara d'Amario ha estat guardonada amb el Premi Cushing 2017 pel seu treball a Journal of Plankton Research, "Patrons de distribució haploide i diploide de cocolitóforos al mar Mediterrani: ¿pot un cicle de vida haplodiploide ser

La investigadora de ICTA-UAB Barbara d'Amario ha estat guardonada amb el Premi Cushing 2017 pel seu treball a Journal of Plankton Research, "Patrons de distribució haploide i diploide de cocolitóforos al mar Mediterrani: ¿pot un cicle de vida haplodiploide ser avantatjós sota el canvi climàtic?"



El premi honora la memòria de David Cushing, editor fundador de Journal of Plankton Research. Es atorga anualment al millor article d'un autor que es troba en una fase inicial de la seva carrera científica publicat en aquesta revista durant l'any anterior. El premi pretén fomentar els treballs d'interès i alta qualitat de joves científics als quals David Cushing va recolzar activament.



L'article explica que els cocolitóforos són algues pelàgiques unicel·lulars, capaces de calcificació. Al Mar Mediterrani, diverses espècies tenen un cicle de vida complex i es poden distingir els productes de calcificació de cada fase de la vida (heterococcolitos, holococcolitos). En l'estudi, la distribució de les fases de vida dels cocolitóforos calcificats va ser analitzada al llarg d'un transecte mediterrani d'oest a est. Els resultats van destacar com l'abundància i la proporció relativa de les fases de la vida varien com a conseqüència dels principals gradients ambientals.



L'article conclou que un cicle de vida complex com el dels cocolitóforos podria contribuir a l'adaptabilitat d'aquests organismes a l'entorn mediterrani sud-oriental (SE), en condicions caracteritzades per aigües superficials amb un estat de saturació de calcita relativament alt, temperatura alta, estratificació i limitació de nutrients; també, podria contribuir a la supervivència d'espècies les fases diploides de les quals estan, en canvi, adaptades a les condicions mediterrànies de l'Atlàntic o del sud-oest (SW). En general, un cicle de vida haplodiploide podria proporcionar una forma d'adaptació als canvis ambientals.



Llegeix l'article aquí: http://ictaweb.uab.cat/pubs_detail.php?id=1787



2017 Cushing Prize



 


Dins de