Go to main content
Universitat Autònoma de Barcelona

The UAB congratulates recipients of the Beques Salari Ítaca (UAB-Santander) study grants for their "effort and tenacity"

23 Nov 2023
Share via WhatsApp Share via e-mail

The UAB presented a diploma of merit to students of the four past promotions recipients of the Beques Salari Ítaca (UAB-Santander) study grants, which gives students enrolled in undergraduate degrees a monthly grant of 500 euros, in an institutional event which took place on 22 November at the Rectorat building. Since its creation in 2009, a total of 281 students have benefited from these grants. On the same day, in another institutional event, the UAB annd Santander Universidades celebrated the twentieth edition of Campus Ítaca.

Lliurament de les beques salari Ítaca del 2023

Anna Vallet, estudiant de segon curs del Grau en Educació Primària, va intervenir en representació de l'alumnat que ha obtingut la beca salari. Vallet va expressar el seu agraïment a "totes les persones que han confiat en nosaltres" i va celebrar que "persones que no podríem accedir als estudis superiors per qüestions econòmiques poguem comptar amb amb aquesta oportunitat". Aquestes beques salari són, segons Vallet, "una inversió de futur" perquè "ajudant a ascendir uns quants estudiants, ascendim tots". Ara, va afirmar, "se'ns han obert les portes a una nova etapa molt rellevant per al nostre futur" i va expressar, en nom de tot l'alumnat becat, que "la nostra voluntat és arribar a ser professionals excel·lents en els nostres àmbits".

Pel que fa als parlaments institucionals, el rector de la UAB, Javier Lafuente, va felicitar els estudiants beneficiaris de les beques salari pel seu "esforç i tenacitat". Segons va dir, l'impacte d'aquesta iniciativa beneficia també "les famílies, els centres educatius i els municipis participants", fet destacable perquè "la universitat pública ha de tenir una vocació clara de servei a la comunitat i al territori". I va agrair, en aquest sentit, l'esforç de tots els agents implicats en el projecte i "el suport que ens dona Banco Santander" atès la universitat necessita "socis que ens ajudin a dedicar recursos per dur a terme projectes d'alt valor social".

Per la seva banda, Matías Rodríguez, president de Santander Universidades, va afirmar que "al Santander sabem des de fa anys que invertir a la comunitat afavorint l'educació és la millor manera de contribuir al desenvolupament social d'una manera responsable perquè tenim la convicció que és el millor camí per fomentar l'equitat, la igualtat d'oportunitats i el creixement sostenible i inclusiu". I va felicitar també els estudiants pel seu esforç i els seus mèrits: "Sou el futur i els que podeu ajudar les nostres societats, institucions i empreses a construir una societat millor".

Les Beques Salari Ítaca (UAB-Santander) permeten seguir els estudis de grau amb un ingrés de 500 euros mensuals durant deu mesos de l'any, a més de la gratuïtat a la matrícula i altres despeses de campus, com ara l'allotjament a la Vila Universitària en cas que sigui necessari. La beca és renovable durant els anys de duració dels estudis de grau. Poden accedir a aquests ajuts els i les estudiants de centres educatius implicats en el projecte del Campus Ítaca, que vol incentivar l'alumnat a continuar la seva formació seguint els estudis postobligatoris i lluitar així contra l'abandonament escolar.

The UAB, with Sustainable Development Goals

  • Reduced inequalities
  • No poverty
  • Quality education

Within