Māster Oficial - Biblioteca Escolar i Promociķ de la Lectura

Presentaciķ

Māster interuniversitari de Biblioteca Escolar i Promociķ de la Lectura UAB-UB

El màster interuniversitari de Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura s'adreça a totes aquelles persones interessades en aquests àmbits de treball. Ofereix formació sobre les formes més efectives d'organitzar i fer funcionar les biblioteques escolars com a centres de recursos d'aprenentatge; sobre el disseny de plans de lectura de centre (PLEC); la selecció i ús dels llibres infantils i juvenils; la recerca i selecció d'informació, especialment a través de la xarxa; les formes d'enllaç i col·laboració cultural amb el context social; l'ús de les noves tecnologies per a aquests propòsits; així com el desenvolupament de projectes socials de lectura que incideixin en els hàbits de la població.

El màster és semipresencial i inclou una part de pràctiques externes tutoritzades en biblioteques escolars o públiques. Coordinat per Neus Real (UAB) i Mònica Baró (UB), el seu professorat pertany a vuit departaments universitaris i inclou els equips més reconeguts de recerca i docència en aquesta àmbits. S'ofereix també un programa de conferències de professionals del sector i de visites a institucions.

El Departament d’Ensenyament reconeix el títol de Màster de Biblioteca escolar i promoció de la lectura per al perfil docent "Lectura i biblioteca escolar", un dels nous perfils d’especialista que poden ser reclamats per les escoles públiques per formar part del professorat del centres.

Els exalumnes mantenen una xarxa d'intercanvi virtual que relaciona i rendibilitza el treball de les biblioteques dels seus centres.

El màster interuniversitari de Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura és l'únic de caràcter oficial existent a l'Estat espanyol sobre aquest tema específic i dóna accés als estudis de doctorat sobre recerca educativa en aquestes àrees del coneixement.

 

Sortides professionals

El màster forma responsables de biblioteques escolars i de seccions infantils de biblioteques públiques i centres de recursos, animadors socioculturals, professionals del llibre i de l'edició, professionals implicats en els plans de lectura de tot tipus d'administracions públiques o d'altres iniciatives socials al voltant de l'accés de la població a la cultura escrita.

Pla d'acciķ tutorial

Pla acciķ tutorial

Horaris

 Consulta aquí els horaris dels mòduls.

Campus virtual i altres espais

Enllaça des d'aquí als serveis de l'Oficina Autònoma Interactiva Docent.

Equipaments

Podeu obrir des d'aquí el document amb la informació dels equipaments de la titulació.

Material recomanat a l'estudiant

Consulta aquí el material recomanat a l'estudiant
 

Māster Oficial UAB

30 places
Semipresencial.
Rčgim d'estudi:
Parcial.
Crčdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripciķ 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripciķ oberta
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
66€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Inici de curs 25/09/2019
Centre: Facultat de Cičncies de l'Educaciķ
https://www.uab.cat/ciencies-educacio/
Idioma:Catalā (100%)
Universitat coordinadora:Universitat Autōnoma de Barcelona
Altres universitats participants:Universitat de Barcelona (lloc d'impartició de classes presencials)

Si tens dubtes o vols més informaciķ pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrās un correu de confirmaciķ de la teva peticiķ

Web del māster http://www.gretel.cat/