Màster Universitari en Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura

T’interessen els llibres infantils? Penses que la biblioteca escolar és clau per a l’escola d’avui dia? Vols treballar en l’àmbit de la promoció lectora? Aquest màster t’ofereix això... i molt més!

Informació general

 • Interuniversitari
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici de curs 16/09/2024
 • Inici de la preinscripció 12/01/2024
  Veure el calendari
 • Places: 30 places
 • Preu: 27,67€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2023-2024.
  66€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2023-2024.

 • Idioma: Català (100%)
 • Modalitat: Presencial

 • Centre docent: Facultat de Ciències de l'Educació
Màster interuniversitari de Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura UAB-UB

Vols aprendre a crear i transformar les biblioteques escolars en entorns d’aprenentatge que facilitin tot tipus de recursos i serveis? T’interessa saber com es dissenyen i executen plans de lectura de centre (PLEC)?  Vols seleccionar i donar a conèixer llibres infantils i juvenils en diverses formes i suports? Tens ganes de desenvolupar projectes socials amb incidència en els hàbits lectors de la població? 

Si pertanys al col·lectiu de professorat d’educació primària i secundària, al de bibliotecaris i documentalistes, al de mediadors i promotors culturals, o al d’educadors del lleure, gestors culturals o de professionals del món de l’edició, aquest màster està pensat per a tu!

Per què triar-lo?

Perquè és l’únic màster universitari que existeix a Catalunya i a l’estat espanyol en aquesta matèria i compta amb el reconeixement del Departament d’Educació per al perfil docent especialitzat en "Lectura i biblioteca escolar".

Les assignatures, impartides per professorat especialista de múltiples departaments de la UAB i la UB, combinen el treball virtual i les sessions presencials amb intervencions de professionals de prestigi, visites a institucions i sortides culturals.

Sortides professionals

El màster forma responsables de biblioteques escolars i de seccions infantils de biblioteques públiques i centres de recursos, animadors socioculturals, professionals del llibre i de l'edició, professionals implicats en els plans de lectura de tot tipus d'administracions públiques o d'altres iniciatives socials al voltant de l'accés de la població a la cultura escrita.

Testimonis

Pràctiques

Universitat coordinadora:

Universitat Autònoma de Barcelona

Universitats participants

Universitat de Barcelona

Informació addicional

http://www.gretel.cat/

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Màster Oficial - Biblioteca Escolar i Promoció de la Lectura Accedir a l'apartat de El màster en xifres

Més informació