Cicle Formatiu de Grau Superior en Transport i Logística

Formació d’orientació pràctica en planificació i gestió del transport de mercaderies i de viatgers a nivell nacional i internacional i d'activitats logístiques empresarials, amb èmfasi en l’aprenentatge d’anglès, francès i xinès comercial.

Programa Forma't al Port

El Centre de Formació Professional Fundació UAB ha signat un conveni de col·laboració amb l'Escola Europea Intermodal Transport per tal que els nostres estudiants del CFGS en Transport i Logística puguin participar al projecte Forma’t al port.

Objectius del programa Forma’t al Port:

- Facilitar que els estudiants del CFGS de Transport i Logística coneguin de primera mà el Port de Barcelona, les seves infraestructures, els equipaments logístics i les operacions.
- Proporcionar a les empreses del sector un espai per donar a conèixer les característiques de la seva activitat i els perfils professionals que necessiten per desenvolupar-se de forma adequada.
- Col·laborar en la creació d’un marc de diàleg i intercanvis entre les empreses del sector de la logística i els centres de formació per afavorir el desenvolupament del sector.
- Contribuir en l’alineament de les necessitats de capacitació de les empreses amb els currículums dissenyats i impartits als centres formatius.
- Motivar les empreses per contractar estudiants en formació dual, tot donant-los el suport necessari per poder-los acollir en les millors condicions.
- Oferir als alumnes les eines i els coneixements necessaris per quantificar l‘impacte ambiental de les operacions de transport, i familiaritzar-los amb la política de la Unió Europea respecte a la logística sostenible.

El programa de Forma’t al port s'estructura en al llarg dels 2 cursos acadèmics del CFGS en Transport i Logística:

• El 1r curs s'imparteix íntegrament al llarg de dos dies a les instal·lacions del port de Barcelona. Inclou visites a una terminal de contenidors, una terminal intermodal, una terminal de càrrega rodada i al ZAL, així com conferències per part dels actors de la Comunitat Portuària.

• El 2n curs, de tres dies de durada, s'inicia amb una visita terrestre al port de càrrega de Barcelona, seguida per una travessia de 24h en buc rumb a Gènova. Al llarg del viatge els estudiants reben formació i elaboren treballs pràctics en diversos aspectes de la logística i el transport de mercaderies. A l'arribada a Gènova es fa una visita marítima al port, i el curs finalitza amb la presentació al port de Barcelona dels treballs dels estudiants.