Cicle Formatiu de Grau Superior en Comerç Internacional en anglès

Formació impartida en anglès d’orientació pràctica en planificació i gestió de mercaderies i en processos d’importació i exportació en l’àmbit internacional, amb èmfasi en l’aprenentatge d’anglès, francès i xinès comercial.

Programa Forma't al Port

El Centre de Formació Professional Fundació UAB ha signat un conveni de col·laboració amb l'Escola Europea Intermodal Transport, en el qual s'estableix que els estudiants del CFGS en Comerç Internacional puguin participar del projecte Forma’t al port.

Objectius del programa Forma’t al Port:

- Facilitar que els estudiants del cicle superior de Comerç Internacional coneguin de primera mà el Port de Barcelona, les seves infraestructures, els equipaments logístics i les operacions.
- Proporcionar a les empreses del sector un espai per donar a conèixer les característiques de la seva activitat i els perfils professionals que necessiten per desenvolupar-se de forma adequada.
- Col·laborar en la creació d’un marc de diàleg i intercanvis entre les empreses del sector de la logística i els centres de formació per afavorir el desenvolupament del sector.
- Contribuir en l’alineament de les necessitats de capacitació de les empreses amb els currículums dissenyats i impartits als centres formatius.
- Motivar les empreses per contractar estudiants en formació dual, tot donant-los el suport necessari per poder-los acollir en les millors condicions.
- Oferir als alumnes les eines i els coneixements necessaris per quantificar l‘impacte ambiental de les operacions de transport, i familiaritzar-los amb la política de la Unió Europea respecte a la logística sostenible.

El programa de Forma’t al port s'estructura en al llarg dels 2 cursos acadèmics del CFGS en Comerç Internacional:

• Primer curs: s'imparteix íntegrament al llarg de dos dies a les instal·lacions del port de Barcelona i inclou visites a una terminal de contenidors, una terminal intermodal, una terminal de càrrega rodada i al ZAL, així com conferències per part dels actors de la Comunitat Portuària.

• Segon curs: de tres dies de durada, s'inicia amb una visita terrestre al port de càrrega de Barcelona. Seguidament, els estudiants s'embarquen en un buc durant 24 hores rumb a un port d'Itàlia. Al llarg de la travessia reben formació i porten a terme treballs pràctics en diversos aspectes de la logística i el transport de mercaderies. A l'arribada al port italià es fa una visita marítima, i el curs finalitza amb la presentació en el port de Barcelona dels treballs elaborats pels estudiants.