Grau en Bioinformàtica / Bioinformatics - UAB/UPF/UB/UPC

A partir del curs 2024-2025 no s'ofereixen noves places d'accés a primer curs perquè substituim aquest grau pel nou grau en Bioinformàtica

Informació general

Els investigadors i els professionals del camp de la biomedicina i d’altres àrees de les ciències de la vida sovint es troben davant d’una sobrecàrrega de dades procedents de molts i diversos dispositius. La capacitat de processar, visualitzar i analitzar aquesta gran quantitat de dades ofereix oportunitats increïbles per millorar els nostres coneixements sobre biologia i per continuar avançant en els camps de la medicina, l’agricultura i la indústria alimentària.

El principal repte al qual s’enfronten els professionals d’aquest camp és aconseguir que tots aquests nous descobriments es tradueixin més ràpidament en millores per a la salut, una atenció sanitària més eficaç i un progrés econòmic i social més gran de la societat.

Els estudiants d’aquest grau han de tenir una sòlida base científica, bones habilitats en pensament lògic, capacitat per emprar models abstractes i dots d’observació, atenció i concentració. També han de ser creatius, imaginatius i innovadors i tenir interès per les ciències de la vida i la medicina.

Sortides professionals

Tenint en compte que la bioinformàtica és un camp científic i tecnològic situat en un punt de confluència entre la informàtica i les ciències de la vida, els graduats en Bioinformàtica tenen opcions laborals en diferents àmbits:

- Biomedicina: integrant dades òmiques i clíniques per avançar en medicina de precisió personalitzada.

- Biologia: processant i interpretant dades òmiques per a una genètica millorada en animals i plantes.

- Farmacologia: gestionant dades químiques, farmacològiques, toxicològiques i clíniques durant el procés que condueix al descobriment, el desenvolupament i la utilització de nous fàrmacs.

- Ciència bioinformàtica.

- Programació.

- Anàlisi de dades.

- Control de qualitat.

- A departaments d'R+D d'universitats i empreses.

Qualitat

Accedir a l'apartat de El grau en xifres

Més informació