Màster oficial en Biotecnologia Avançada

Integració del coneixement sobre el funcionament dels éssers vius amb el seu potencial ús per al desenvolupament de noves eines en la indústria biotecnològica i farmacèutica

Informació general

 • Màster Oficial UAB
 • Crèdits: 60 ECTS
 • Inici de la preinscripció 11/01/2021
  Veure el calendari
 • Places: 25 places
 • Preu: 27,67€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2021-2022.
  75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2021-2022.

 • Idioma: Castellà (80%), català (10%) i anglès (10%)
 • Modalitat: Presencial
 • Centre docent: Facultat de Biociències
L’objectiu global del màster en Biotecnologia Avançada de la UAB és oferir als graduats una formació de qualitat que permeti integrar els aspectes biotecnològics de múltiples disciplines de les ciències de la vida i de l’enginyeria amb l’objectiu d’aplicar-los a la identificació de problemes de la nostra societat, així com a les activitats de recerca, innovació i desenvolupament.

L’estudiant podrà triar entre els itineraris de Biotecnologia Industrial o de Biotecnologia Molecular i Terapèutica.

En l’itinerari de Biotecnologia Industrial, l’alumnat aprofundirà en el camp de la biocatàlisi aplicada i les biotransformacions, l’enginyeria del bioprocés de les factories cel·lulars, les normatives i regulacions de la producció de productes biotecnològics.

En l’itinerari de Biotecnologia Molecular i Terapèutica, l’estudiant aprofundirà en les metodologies avançades per a l’estudi funcional de les biomolècules amb exemples relacionats amb malalties humanes (diabetis, càncer, Alzheimer...), les tecnologies d’obtenció d’animals transgènics i les seves aplicacions biomèdiques, així com la metodologia de la teràpia gènica.

Sortides professionals

Els estudiants que obtinguin el títol del màster en Biotecnologia Avançada de la UAB podran desenvolupar la carrera científica, acadèmica o professional, incorporant-se en centres de recerca, universitats, hospitals i empreses en l’àmbit del sector d’R+D+I. En concret, podran desenvolupar la seva activitat professional en camps relacionats amb l'enginyeria de bioprocessos, la direcció i el desenvolupament de projectes d'R+D+I, la microbiologia industrial dels aliments, i l’assessoria i el peritatge en l’àmbit d’estudi. En definitiva, en indústries biotecnològiques, farmacèutiques, alimentàries..., relacionades amb l’àrea de la biotecnologia, l’enginyeria de bioprocessos, la microbiologia, la biologia molecular i la biomedicina.

El màster també cobreix les necessitats acadèmiques de formació del personal investigador que vulgui fer estudis de doctorat en l’àmbit de la biotecnologia.
 

Pràctiques

Qualitat

Segell d'AQU Catalunya del Màster Oficial - Biotecnologia Avançada Accedir a l'apartat de El màster en xifres