Presentaciķ

L'objectiu global del màster de Biotecnologia Avançada és oferir als graduats i graduades una formació de qualitat que permeti integrar els aspectes biotecnològics de múltiples disciplines de les ciències de la vida i de l'enginyeria amb l'objectiu d'aplicar-los en la identificació de problemes de la nostra societat, així com les activitats de recerca, innovació i desenvolupament.

Així, a partir d'un aprofundiment en aspectes relacionats amb la biologia sintètica, amb els sistemes d'enginyeria metabòlica i amb la biotecnologia microbiana, l'alumne podrà triar entre els itineraris de Biotecnologia Industrial o de Biotecnologia Molecular i Terapèutica.
 

Dins l'itinerari de Biotecnologia Industrial, l'alumnat aprofundirà en el camp de la biocatàlisi aplicada i les biotransformacions, l'enginyeria del bioprocés de les factories cel·lulars, les normatives i regulacions de la producció de productes biotecnològics o la integració d'eines genètiques, moleculars i bioinformàtiques per a la millora genètica del microorganisme.

A l'itinerari de Biotecnologia Molecular i Terapèutica, l'alumne aprofundirà en les metodologies avdançades per a l'estudi funcional de les biomolècules amb exemples relacionats amb malalties humanes (diabetis, càncer, alzheimer...), les tecnologies d'obtenció d'animals transgènics i les seves aplicacions biomèdiques, la metodologia de la teràpia gènica en viu i exviu, l'aplicació de la nanotecnologia i els biomaterials en el camp biomèdic i les potencialitats de la medicina regenerativa i de l'enginyeria de teixits.

La realització de pràctiques en empreses del sector biotecnològic i la possibilitat de realitzar pràctiques en una planta pilot de fermentació són grans atractius del mateix.

El màster pretén aconseguir que l'estudiant adquireixi una formació suficient per a poder integrar-se en empreses del sector biotecnològic o en grups de recerca d'aquest sector.

 

Sortides professionals

Els estudiants que obtinguin el títol del màster de Biotecnologia Avançada podran desenvolupar la seva carrera científica, acadèmica o professional, incorporant-se a centres de recerca, universitats, hospitals i empreses en l'àmbit del sector R+D+I. En concret, podran desenvolupar la seva activitat professional en camps relacionats amb l'enginyeria de bioprocessos, direcció i desenvolupament de projectes de R+D+I, microbiologia industrial dels aliments, assessories i peritatges en l'àmbit d'estudi. En definitiva, en indústries biotecnològiques, farmacèutiques, alimentàries... relacionades amb l'àrea de la biotecnologia, l'enginyeria de bioprocessos, la microbiologia, la biologia molecular i la biomedicina.

El màster també cobreix les necessitats acadèmiques de formació del personal investigador que vulgui realitzar estudies de doctorat en l'àmbit de la biotecnologia.

Horaris

Equipaments

Aules i seminaris. Planta pilot de fermentació de la UAB.

Material recomanat a l'estudiant

Es publicarà al Campus Virtual per cada mòdul.

Māster Oficial UAB

25 places
Presencial
Crčdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripciķ 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripciķ oberta
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
75€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Centre: Facultat de Biocičncies
https://www.uab.cat/biociencies/
Idioma:Castellā (80%), catalā (10%) i anglčs (10%)

Si tens dubtes o vols més informaciķ pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrās un correu de confirmaciķ de la teva peticiķ