Māster Oficial - Histōria de la Cičncia: Cičncia, Histōria i Societat

Presentaciķ

El màster en Història de la Ciència: Ciència, Història i Societat (UAB-UB) explora la dimensió social i històrica de la ciència, la tecnologia i la medicina. S’hi analitzen exemples de disciplines i períodes diferents, des dels orígens de la matemàtica fins a la biologia molecular. El màster planteja qüestions rellevants sobre l’evolució de la ciència: Com es produeix el coneixement científic? Com es legitima socialment? Quina relació hi ha entre la ciència i la tecnologia, i entre les diferents ciències? El màster dóna als alumnes perspectiva sobre qüestions, i els prepara per dedicar-se a la recerca històrica o la comunicació científica.

El màster és interuniversitari (UAB-UB) amb la participació de la Universitat Pompeu Fabra, la Universitat Politècnica de Catalunya, i la Institució Milà i Fontanals del CSIC. Els professors són especialistes en Història de la Ciència i tenen una dilatada experiència docent i investigadora.

El màster ofereix dues especialitats, investigadora i professional. L'especialitat investigadora posa èmfasi en les competències pròpies d’una carrera acadèmica. L’especialitat professional capacita per al treball en àmbits com la comunicació i la divulgació científiques, la museologia, o la gestió del patrimoni científic. Ambdues especialitats permeten l’accés als Estudis de Doctorat en Història de la Ciència.

Aquest és el primer màster oficial d'història de la ciència a l'estat espanyol. Prové del Doctorat Interuniversitari d'Història de les Ciències, reconegut amb la menció de qualitat del Ministeri d'Educació i Ciència.

 

Sortides professionals

El màster ofereix una perspectiva singular de la ciència en societat i promou un diàleg efectiu entre les cultures científica i humanista. Entre les àrees d'aplicabilitat d'aquest coneixement es trobarien:

  • l'ensenyament de la Història de la Ciència; 
  • la recerca en Història de la Ciència; 
  • l'ensenyament de la Ciència, a diferents nivells educatius; 
  • l'ensenyament de la Història, la Filosofia i les Humanitats, a diferents nivells educatius; 
  • la museologia i gestió del patrimoni científic; 
  • l'arxivística i la biblioteconomia en àmbits científics; 
  • la gestió i la indústria culturals; 
  • el periodisme i la comunicació científics; 
  • la indústria editorial i la gestió de polítiques científiques.

Aquesta expectativa professional està avalada per l'experiència dels alumnes del doctorat i màster en Història de la Ciència amb museus com Cosmocaixa, el Museu Nacional de la Ciència i de la Tècnica, o el Museu d'Història de la Medicina de Catalunya; editorials com Prensa Científica o Obrador Edèndum; mitjans de comunicació com Catalunya Ràdio i TV3; l'Àrea de Comunicació i de Promoció de la UAB; i productores com Smart Planet, entre d'altres.

Horaris

Horaris Màsters Oficials

Interuniversitari

25 places
Presencial
Crčdits: 60 ECTS
Inici de la preinscripciķ 11/01/2019
Veure el calendari
Preinscripciķ oberta
Preu: 46,11€ per crèdit (estudiants UE o residents). Curs 2019-2020.
66€ per crèdit (estudiants no UE no residents). Curs 2019-2020.
Centre: Facultat de Cičncies
https://www.uab.cat/ciencies/
Idioma:Les assignatures podran impartir-se en catalā, castellā o anglčs.
Universitat coordinadora:UAB
Altres universitats participants:

Universitat de Barcelona

Si tens dubtes o vols més informaciķ pots omplir el formulari següent: *Camps obligatoris

Un cop enviat el formulari, rebrās un correu de confirmaciķ de la teva peticiķ

Web del māster http://www.cehic.es/master.php?sitelang=ca