Nova edició del 'Curs de Preparació per a Processos de Selecció de la Unió Europea i Organismes Internacionals'

Curs de Preparació als Concursos i Oposicions de la Unió Europea i Organismes Internacionals

Obertes les inscripcions a la vuitena edició d'aquest curs, que s'adreça prioritàriament a estudiants de darrer any i persones titulades de la UAB que vulguin conèixer els processos de selecció d'aquest àmbit i entrenar-se per superar-los. Combinarà la docència presencial i virtual, començarà el 4 de març i s'impartirà els dissabtes de març i abril de 9.00 a 14.00 h. L'expert José Díaz Lafuente en serà el professor principal.

13/12/2022

Formació pràctica per a les persones que vulguin iniciar una carrera professional en institucions internacionals

La UAB ha aprovat la realització de la vuitena edició del seu Curs de Preparació per a Processos de Selecció de la Unió Europea i Organismes Internacionals, que combinarà la docència presencial i virtual. L’alumnat coneixerà els mecanismes i processos de selecció existents a la UE i altres organismes internacionals i desenvoluparà les competències que s’hi avaluen.

El curs manté el seu enfocament pràctic amb exercicis i tests, simulacres de proves, dinàmiques de grup i la participació continuada de les persones estudiants. La darrera sessió serà una tutoria individual i personalitzada en què el professor lliurarà a l’alumne/a un informe sobre el seu rendiment i els resultats de les diferents proves; a més, l’assessorarà sobre oportunitats per a la seva trajectòria específica i quines competències ha de potenciar.

El docent principal és José Díaz Lafuenteexpert de referència en Dret Internacional i Europeu i Relacions Internacionals. És professor del Departament de Relacions Internacionals i Història Global de la Universidad Complutense de Madrid (UCM); també ha estat professor de Dret i Institucions de la Unió Europea (Universitat Jaume I) i tècnic responsable de l’assessorament i de la formació en projectes europeus (Fundació General de la Universitat de València). Per altra banda, també participaran en el curs com a docents experts Olga Serradell Pumareda, professora del Departament de Sociologia de la UAB, i Oriol Costa Fernández, professor de l'Àrea de Dret Internacional Públic i de Relacions Internacions de la UAB.

En l’edició anterior, el curs va obtenir una excel·lent valoració global de 4,56 sobre 5 per part de les persones estudiants; a més, el 94,44% de l’alumnat el va considerar útil per al seu desenvolupament professional i personal i el recomanaria a altres companys/es. Enguany, a més, s'ha renovat i ampliat el contingut acadèmic fruit de l'anàlisi de les propostes de l'alumnat d'edicions anteriors.

Pel que fa al preu, és de 200 euros per a estudiants d'últim curs i persones titulades de la UAB, mentre que fins a tres persones becàries MECD del curs 2021-2022 (i que ho acreditin) tindran l'oportunitat de gaudir d'un descompte del 50%. Les persones estudiants i titulades d’altres universitats gaudiran d’un preu de 300 euros.

El dia 20/02/2023 es comunicaran les persones admeses, que podran fer la matrícula i el pagament fins el 24/02/2023.

El Curs de Preparació per a Processos de Selecció de la Unió Europea i Organismes Internacionals és una iniciativa del Servei d’Ocupabilitat de la UAB amb la coordinació acadèmica de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia de la UAB.

Sessió informativa

Per altra banda, el 14 de febrer es farà la sessió informativa Pràctiques i feina a les institucions europees i organismes internacionals, que també servirà com a introducció al curs. Serà a les 13.00 h a la Sala d’Actes de la Facultat de Ciències Polítiques i de Sociologia. 

El professor i expert José Díaz Lafuente aportarà una visió global de les oportunitats existents i les competències professionals més valorades. 

A més, s’hi donaran a conèixer els recursos informatius que el Servei d’Ocupabilitat de la UAB posa a disposició de l’alumnat en aquest àmbit i s’hi presentarà l’ambaixador UNICAT de la UAB, encarregat de fer difusió al Campus de les oportunitats professionals en institucions europees.

Inscripció gratuïta a NEXUS (apartat Activitats d'Orientació Professional). Les persones que no disposin d'un perfil a l'aplicació, poden fer una Alta parcial de forma ràpida i senzilla.