Nou Màster Erasmus Mundus: Interdisciplinary Mathematics (InterMaths)

Logo Erasmus Mundus

El projecte "Interdisciplinary Mathematics", presentat conjuntament per la Universitat Autònoma de Barcelona, la Università degli Studi dell'Aquila, la Technische Universität Hamburg, la Technische Universität Wien, i la Université Côte d'Azur, ha sigut seleccionat en la convocatòria d'enguany de màsters internacionals Erasmus+, per l'EACEA.

27/07/2020

L'Agència Europea per l'Educació, l'Audiovisual i la Cultura (EACEA) ha seleccionat el projecte "Interdisciplinary Mathematics", presentat conjuntament per la Universitat Autònoma de Barcelona, la Università degli Studi dell'Aquila, la Technische Universität Hamburg, la Technische Universität Wien, i la Université Côte d'Azur, en la convocatòria d'enguany de màsters internacionals Erasmus+.

El cofinançament de l'agència europea puja a la important quantitat de 4 277 000 EUR, per quatre cohorts, la major part dels quals es destinaran a beques molt atractives per atraure els millors estudiants de tot el món.

El màster es cursa durant dos anys (120 ECTS) i una de les seves característiques importants és la mobilitat obligatòria de tots els estudiants. La UAB acollirà estudiants durant llur segon any, en el qual, a més de realitzar la tesi de màster, de 30 ECTS, cursaran les assignatures: Combinatorial Optimization, Simulation and Bayesian Networks, Case Studies in Mathematical Modelling, Systems Thinking, Decision Making. Les tres primeres a la Facultat de Ciències, i les dues últimes a l'Escola d'Enginyeria.

La UAB va formar part també del consorci d'universitats a càrrec del màster internacional Erasmus-Mundus "Mathematical Modelling in Engineering: Theory, Numerics, Applications", en el període 2008- 2019. El nou projecte en pren el relleu com a màster de referència en l'àmbit matemàtic a nivell europeu. La coordinació local del màster correrà a càrrec de la professora Susana Serna del Departament de Matemàtiques.

El màster arrencarà el curs 2021-22. Les sol.licituds de beques s'obriran molt possiblement durant l'últim trimestre del 2020 i hi podran optar els estudiants de qualsevol país del món que posseeixin un grau en ciències o enginyeria, o tinguin previst obtenir-lo en el curs acadèmic 2020-21.