La UAB organitza l'International Workshop on Computational Nanotechnology

Figura adaptada d'ACS Nano 2021, 15, 8, 12945-12954

La 22a edició del congrés tindrà lloc del 12 al 16 de juny de 2023 a la Casa Convalescència i servirà per presentar i debatre les solucions actuals i futures de la nanotecnologia computacional en la simulació de nanoestructures, nanomaterials i nanodispositius. Es tracta d’un camp eminentment interdisciplinari que implica àmbits com l’electrònica, l’enginyeria, la física, les matemàtiques aplicades, la química i la biologia.

25/01/2023

L’International Workshop on Computational Nanotechnology (IWCN) s’organitza en format de sessions úniques amb diferents xerrades invitades, ponents, sessions especials, fòrums i sessions de pòsters al voltant de diferents temàtiques. L’edició d’enguany se centra en les simulacions multiescala i multifísiques; la simulació del processament i el rendiment de nanodispositius; els càlculs d’estructures electròniques, el disseny computacional, les simulacions de propietats electròniques, òptiques i mecàniques de nanoestructures; les simulacions de processos electrònics, tèrmics, d’espín i de transport molecular; els càlculs de primers principis en el context dels estudis de transport, i les noves arquitectures per a nanodispositius. 

Els dies 11 i 12 de juny, just abans de l’IWCN, tindrà lloc també el congrés satèl·lit Internacional Wigner Workshop (IWW) al voltant de l’aplicació de la funció de Wigner en la descripció de diversos processos quàntics en camps com la física, la química i l’enginyeria. 

A més de l’equip d’experts de la UAB, coordinat per Xavier Oriols, catedràtic del Departament d’Enginyeria Electrònica, col·laboren en l’organització de l’edició de l’IWCN d’enguany investigadors de l’Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), l’Institut de Ciència dels Materials de Barcelona (ICMAB-CSIC) i les universitats de Salamanca, Granada i Santiago de Compostel·la.