La Sala Cinema preestrena 'Al descubierto' ('She Said'), la història sobre la investigació periodística que va destapar les agressions sexuals a Hollywood

She Said
She Said

La Sala Cinema de la UAB acull el proper dimarts 13 de desembre a les 13 h la preestrena en versió original de la pel·lícula Al descubierto (She Said, en versió original), una producció inspirada en la investigació del diari New York Times i el llibre She Said que van desemmascarar dècades d’abusos i d’agressions sexuals a actrius i treballadores comesos per Harvey Weinstein, un dels productors més poderosos de Hollywood i del cinema americà a les dècades de 1990 i 2000 amb les seves companyies Miramax i The Weinstein Company. El film s'estrena el 28 de desembre exclusivament en cinemes. 

 

30/11/2022

Al descubierto és una inspiradora història real sobre persones, moltes d’elles dones i mares, que van trobar el coratge per alçar la veu i demanar justícia per elles i pel futur, tant dels Estats Units com de la resta del món”, es destaca a la sinopsi de la pel·lícula.  

El film, dirigit per Maria Schrader i guionitzat per Rebecca Lenkiewicz, reconstrueix la investigació periodística que va acabar amb els anys d’impunitat del productor Harvey Weinstein i que va iniciar el moviment reivindicatiu #MeToo, el qual ha ajudat a fer públiques les històries de moltes dones que han sigut víctimes d’abusos sexuals. Aquesta projecció, que s’estrena el 28 de desembre exclusivament en cinemes, està basada en la història de Rebecca Corbett, Jodi Kantor i Megan Twohey, les tres reporteres del New York Times (les dues últimes van publicar el llibre She Said el 2019) que van desvelar públicament els abusos de Weinstein a desenes de dones que, durant dècades, van estar silenciades a causa de la seva coerció i dels ulls grossos que va fer el poder judicial.  

El drama, produït per Dede Gardner i Jeremy Kleiner per Plan B Entertainment, és una història de periodistes i editores compromeses amb la cerca de la veritat i el coratge dels primers testimonis per denunciar els delictes d’un abusador i culpabilitzar el sistema que havia permès les seves atrocitats.  

Per assistir a la preestrena cal reservar les entrades en aquest formulari. Per més informació sobre els horaris i la programació, pots contactar amb nosaltres mitjançant el correu electrònic cultura.enviu@uab.cat