La Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB), renovada fins l'any 2024

Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

La Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB) es va crear el 1990 i va ser la primera especialitzada en comunicació. Ara, ha estat renovada fins al 2024 i s'ha nomenat una nova responsable, Amparo Huertas.

14/01/2021

La Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB) ha estat renovada fins a l'any 2024 per l'Organització de les Nacions Unides per a l'Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO). A més, UNESCO ha validat el nomenament de la professora Amparo Huertas com a nova responsable de la Càtedra. La petició per renovar la Càtedra va ser formalitzada per la UAB i la secció d'educació superior d'UNESCO ha avaluat l'informe enviat i ha validat la renovació. UNESCO ha avaluat també la trajectòria docent i investigadora de Huertas, professora del Departament de Comunicació Audiovisual i Publicitat i directora de l'InCom-UAB, i ha certificat el seu nomenament com a responsable de la Càtedra en substitució de la professora María Dolores Montero, jubilada recentment.

La Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB) es va crear el 1990 i va ser la primera a nivell mundial especialitzada en comunicació. Entre les activitats previstes en aquest nou període, destaquen la realització del Màster en Comunicació LGTBI+ -del qual el període d'inscripció per al curs 2021-2022 ja està obert- i l'activitat de recerca del Grup Internacional d'Estudis sobre Comunicació i Cultura en temes de tecnologia, diversitat, gènere i cohesió social. La Càtedra continuarà enfortint també les relacions internacionals amb l'Escola Superior de Publicitat i Màrqueting de São Paulo (Brasil) i altres centres interuniversitaris.

A més, la Càtedra està treballant actualment en altres projectes com ara la realització d'una tesi doctoral sobre feminisme, empoderament i dones a Aràbia Saudita a càrrec de Nadine Naser Jitan, professora de la University of Business and Technology (Aràbia Saudita), o l'organització d'una trobada en línia sobre la representació mediàtica de les violències masclistes cap a les dones i la població LGTBI+.

La iniciativa Càtedres UNESCO va néixer el 1989 amb l'objectiu de concedir aquesta distinció a unitats de docència i recerca d'institucions d'ensenyament superior o centres de recerca que destaquin per la seva excel·lència acadèmica i que comparteixin els objectius de la UNESCO. El principal propòsit és encoratjar la cooperació i la creació de xarxes entre universitats per fomentar l'intercanvi de coneixements i el treball conjunt. El 1992, es va crear també el programa UNITWIN, que aplega 830 càtedres de 110 estats membres de la UNESCO, entre les quals hi ha la Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB). Estan agrupades en xarxes per àmbits prioritaris de la UNESCO i contribueixen a l'assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible i a l'Agenda 2030.

Més informació: Càtedra UNESCO de Comunicació (InCom-UAB)

Aquesta notícia s'emmarca dins dels següents ODS

  • Educació de qualitat
  • Aliança pels objectius