L’ICTA-UAB impartirŕ el nou Bojos per la Terra

Bojos per la Terra ICTA

L’ICTA-UAB tornarà a participar al programa Bojos per la Ciència 2019 de la Fundació Catalunya- La Pedrera amb una nova proposta que pretén acostar els estudiants de batxillerat als grans reptes ambientals i de sostenibilitat que haurà d’afrontar la Terra durant el proper segle.

25/09/2019

L’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals de la Universitat Autònoma de Barcelona (ICTA-UAB) tornarà a participar al programa Bojos per la Ciència 2019 de la Fundació Catalunya- La Pedrera amb una nova proposta que pretén acostar els joves als grans reptes que haurà d’afrontar la Terra durant el proper segle.

La nova iniciativa Bojos per la Terra està adreçada a estudiants de primer de batxillerat de Catalunya amb vocació i talent científic. L’objectiu és formar-los sobre l’entorn multidisciplinari que ofereixen les ciències ambientals i la sostenibilitat per resoldre problemes relacionats amb el medi ambient i el canvi climàtic.  Les inscripcions es poden formalitzar fins al proper 24 d’octubre. Un total de 24 estudiants seran seleccionats per participar a la primera edició d’aquest curs en el marc del programa Bojos per la Ciència, que tindrà lloc de gener a octubre de 2020.

Durant 16 sessions teoricopràctiques que tindran lloc els dissabtes, els estudiants coneixeran ben de prop la recerca en les àrees aplicades en les ciències i tecnologies ambientals com la sostenibilitat, els residus, l’aprofitament de recursos, el reciclatge, la biodiversitat, l’agricultura urbana, la cooperació, el comportament ambiental, l’economia circular, els incendis i el clima, la socioeconomia i l’ecologia. A més, podran veure processos com la fotosíntesis, conèixer quin és el paper bioindicador dels macroinvertebrats, de la vegetació de ribera i dels mamífers aquàtics, com creix un hort urbà, el compostatge de la matèria orgànica i explorar el paper de les comunitats locals en l’estudi del canvi climàtic.

Les sessions es duran a terme a les instal·lacions de l’ICTA-UAB i el Departament d’Enginyeria Química, Biològica i Ambiental de la UAB, al campus de Bellaterra. Treballaran juntament amb investigadors per experimentar com és la ciència en un centre de recerca internacional. També es duran a terme sortides de camp i visites a instal·lacions de recerca. Això els permetrà guanyar experiència pràctica en les últimes metodologies d´avantguarda i posicionar-se per a una possible carrera professional dins la branca científica que hagin escollit.

Els alumnes que vulguin fer el seu treball de recerca de batxillerat sobre un dels temes tractats en el programa Bojos per la Terra, podran comptar com a tutor d'aquest treball amb algun dels professors del curs o dels investigadors de l'ICTA-UAB.

Enguany el programa Bojos per la Ciència ofereix 12 cursos sobre diferents disciplines científiques que van des de la supercomputació, la nutrició, l’economia, les matemàtiques o la bioquímica.

 

Notícies relacionades

Totes les notícies