Dijous 3 de maig a les 11:30: tastet de llengües i contes per a adults

180409_IMG_Tastet_LLengues_Contes
Sessió de contes per a adults en llengües diverses seguida d'una xerrada informal amb els narradors sobre el «making off» dels contes.

09/04/2018

tastet de llengües i contes per a adults
 
la proposta
Quatre narradors professionals, en parella o en grup, narren de forma simultània un mateix conte en llengües diferents. Gràcies a aquest treball de creació conjunta a dues o més veus, aproparan el conte a un públic que possiblement desconegui una de les llengües, desvetllant-li el gust per l'escolta activa de parles i sonoritats d'arreu, i afavorint el maridatge de contes i llengües mitjançant una curiosa «traducció creativa» aplicada a la narració.
 
Després dels contes, els narradors parlaran del seu procés creatiu, i per mitjà de les diferents qüestions plantejades en el seu treball (què han traduït, què han transformat, què han deixat endevinar pel públic, etc.), convidaran a tots els assistents a ficar cullerada i a endegar una reflexió sobre les connexions entre narració i traducció, i sobre l'adaptació del conte tradicional.
 
les narradores/ors
 
Agnès Agboton
Porto-Novo, 1960
Contacontes i escriptora. Després d'acabar els seus estudis de Filologia Hispànica descobreix el fascinant món de la narració oral: tota una deu d'on anar a beure per a seguir creixent.
 
Yoshi Hioki
Osaka, 1972
Pintor i narrador. Nascut al Japó, viu a Barcelona des de 1991. Yoshi Hioki sent que l'acte de contar i escoltar contes és una activitat humana imprescindible.
 
Catherine Favret
Alger, 1960
Professora i narradora oral. Criada entre Alger, París i la França profunda de l'oest, conta contes d'allà on ha viscut i per on ha passat. També es dedica a la traducció, la formació de professorat i l'escriptura.
 
Susana Tornero
Figueres, 1973
Traductora i narradora oral. Conta contes de la seva tradició i de la resta del món. Els acompanya amb cants, ritmes i gestos de diferents cultures. Aposta i treballa per la diversitat lingüística i cultural.
www.susanatornero.com