Al voltant de 8.000 persones, a les proves d'accés a la universitat que acull la UAB

Estudiants

La UAB acollirà al voltant de 8.000 alumnes (gairebé un 10% més que l'any passat) que faran les proves d’accés a la universitat (PAU) els propers dies 7, 8 i 9 de juny. La universitat compta amb 51 tribunals: 46 al campus de Bellaterra, tres al de Sabadell, un al de Sant Cugat i un altre al de Terrassa. 

01/06/2023

Els propers dies 7, 8 i 9 de juny al voltant de 8.000 alumnes vindran a la UAB per fer les proves d’accés a la universitat, una xifra que suposa un augment aproximadament d’un 10 % respecte de l’any passat. D’aquests gairebé 8.000 alumnes que acollirà la UAB, uns 7.200 provenen de Batxillerat, uns 600 de cicles formatius i uns 200 s’hi presenten amb matrícula lliure.

A tot Catalunya, un total de 41.671 estudiants (40.563 el 2022) s’han matriculat enguany a la prova d’accés a la universitat (PAU 2023). Aquesta xifra suposa un segon rècord consecutiu de matriculacions a les PAU després que en l’anterior convocatòria ordinària se superés per primera vegada la barrera dels 40.000 inscrits. Quant a les dades de matriculacions per demarcacions, a Barcelona hi ha 31.769 matriculats, a Girona 3.606, a Lleida 2.407 i a Tarragona 3.889 alumnes matriculats per les proves que comencen el pròxim dimecres.

Els resultats de la prova se sabran el dijous 22 de juny. Del 22 al 26 de juny serà el període per a la revisió d’examen.

Les PAU es divideixen en dues fases: la fase general, que és obligatòria i consta d’un total de cinc exàmens, i la fase específica, que és voluntària per a tots els perfils d’estudiants i serveix per pujar nota. En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes (Llengua catalana i literatura, Llengua castellana i literatura, Llengua estrangera, i Història) i una matèria a escollir entre les matèries comunes d’opció del batxillerat (Fonaments de les Arts, Llatí, Matemàtiques o Matemàtiques aplicades a les Ciències Socials).

Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat i la qualificació obtinguda en la fase general de les proves hauran superat les PAU i, per tant, tindran nota d’accés a la universitat. En aquest càlcul, la nota de batxillerat té un valor del 60% mentre que la fase general té un valor del 40%, sempre que l’alumne assoleixi una qualificació mínima de 4 en la mitjana dels cinc exàmens que integren la fase general.

En la fase específica, que poden fer tant els alumnes de batxillerat com els procedents de cicles formatius de grau superior, els estudiants poden examinar-se de fins a tres matèries de modalitat que trien entre 22 assignatures. Amb les dues millors qualificacions, un cop ponderades, es calcula la nota d’admissió que pot arribar fins als 14 punts. La ponderació es realitza en funció de les matèries vinculades als estudis que es vulguin cursar i perquè una matèria sigui ponderada ha d’haver estat qualificada amb una nota igual o superior a 5 punts.

Consultes

A partir d’aquest mateix divendres 2 de juny, l’alumnat ja pot consultar al Portal d’accés a la universitat la ubicació del tribunal on ha d’examinar-se, una informació que també està a disposició dels centres de batxillerat. Els estudiants matriculats a les proves troben a Canal Universitats tota la informació relativa a la PAU i als exàmens de les diferents matèries, que juntament amb els corresponents criteris de correcció, s’aniran publicant un cop finalitzada cada prova. D'altra banda, en el següent enllaç està recollida tota la informació sobre el calendari i l’horari de les proves.

Pel que fa al resultat de les proves PAU, la data de publicació fixada és el 22 de juny i es podrà consultar al Portal d’accés a la universitat.