Acte de lliurament del IV Premi AMIT-Cat 2019 per a Treballs de Recerca del Batxillerat

Premi AMIT-CAT
Com cada any, l'Associació de Dones Investigadors i Tecnòlogues a Catalunya (AMIT-Cat), celebrarà l'acte de lliurament del Premi AMIT-Cat per a Treballs de Recerca del Batxillerat, que té com objectiu fomentar la inclusió de la perspectiva de gènere en els treballs de recerca de batxillerat de qualsevol temàtica. L’acte tindrà lloc el proper 20 de juny de 2019, a la Sala d'Actes de les Facultats de Ciències i de Biociències, de 15h a 19h.

05/06/2019

A les 15 h, es projectarà la pel·lícula “El enigma Agustina” produïda per IAA-CSIC (Instituto de Astrofísica de Andalucía). La pel·lícula, aborda algunes de les fites científiques més rellevants ocorreguts a Europa en el primer terç del segle XX, fent especial èmfasi en disciplines com la relativitat general, la mecànica quàntica i la cosmologia. També permet redescobrir un període de la història recent en què Espanya es va apropar a l'avantguarda científica - l'anomenada edat de plata de la ciència espanyola. Igualment, aquest projecte audiovisual aborda la lluita de la dona per accedir a la carrera científica a Espanya i reivindica algunes de les figures de l'època.

A continuació, a les 17 h, tindrà lloc l’entrega de premis a les guardonades d’enguany:

Primer premi:

  • Andrea Castarnado: Gènere i Ciència: En aquest treball s’exposen els obstacles que van haver de superar les primeres universitàries espanyoles del segle XIX, es descriu les funcions i objectius de la Residència de Senyoretes i, per acabar, s’estudia el retrocés que va suposar la Guerra Civil en aquesta evolució de les dones en les ciències i en la seva educació en general.

 

Finalistes:

  • Mariluz Mangue Owono: ¿Científica? Sí, claro, ¿por qué no? Mi motivación principal ha sido investigar las razones por las cuales hay tan pocas mujeres ingenieras o en carreras relacionadas con la tecnología, y por qué la sociedad no las valora tanto como a los hombres cuando se dedican a carreras científicas.
  • Marina Ortega Picazo: It’s-a Me, Peach! It’s-a Me, Mario! El paper de la dona en el món dels videojocs. El treball investiga quin paper ha tingut la dona al llarg del desenvolupament i història dels videojocs, ja sigui com a jugadores, personatges o programadores. El treball també consta d’una part pràctica comparativa entre diversos estudis i l’anàlisi de dos videojocs.