Arxiu de notícies
Tota l'actualitat
L'Institut va participar a la Nit Europea de la Recerca
El divendres 27 de setembre es va celebrar a tot Europa la Nit Europea de la Recerca i investigadors/es del Laboratori Humà i del grup de recerca en Neuroplasticitat i Regeneració van sumar-se a la iniciativa.
Presentacions finals de màster setembre 2024
El proper 16 de setembre, alguns dels estudiants del Màster Oficial en Neurociences 2023-2024 presentaran els seus treballs finals. Serà a partir de les 9:00h a les aules C5/016 i C5/018 de la Facultat de Biociències.
Demostren com el cannabidiol millora els símptomes de la síndrome de Leigh
Un estudi liderat pels Drs. Emma Puighermanal i Albert Quintana, i publicat a la revista Nature Communications, demostra en models animals com l'administració diària de cannabidiol (CBD) allarga la vida i millora la patologia de la síndrome de Leigh. El grup de recerca també ha demostrat tant en ratolins com amb fibroblasts d’infants amb la malaltia que el CBD millora la funció de les cèl·lules afectades.
Una experiència de PhD: Dr. Sergi Verdés
"En aquesta tesi hem centrat la nostra atenció en una molècula prometedora: Klotho, que hem vist que pot combatre simultàniament diverses alteracions de l’ELA".
La UAB classificada com la primera universitat espanyola en recerca en neurociència
El Best Global Universities Rankings, publicat per US News, situa la UAB en la 1a posició de les universitats espanyoles que fan recerca en Neurociències i la #49 del món.
Acaba una nova edició del BIYSC
Un any més, els laboratoris que coordinen els Drs. Raül Andero i Lydia Giménez-Llort han rebut un grup internacional d'estudiants de secundària participants del programa BIYSC, organitzat per la Fundació La Pedrera.
Homes i dones processen la memòria de diferents maneres
El Translational Mechanisms of Fear Memory Lab ha descrit en un article publicat a la revista Science Advances la detecció de nous circuits neuronals implicats a la memòria de la por, diferents en homes i dones. Aquestes troballes tenen profundes implicacions per comprendre els trastorns neuropsiquiàtrics humans, com ara el trastorn d'estrès posttraumàtic (TEPT), que mostra alteracions de la memòria de la por.
Un nou material derivat del grafè millora el rendiment de les neuropròtesis
Un estudi coordinat pel Dr. Xavier Navarro demostra en models animals com l’EGNITE, un derivat del grafè, permet la creació d’elèctrodes molt petits que poden interaccionar de manera molt selectiva amb els nervis que es volen estimular i, per tant, milloren la sensibilitat de les neuropròtesis.
Una spin off basada en una teràpia gènica desenvolupada per investigadors de l'Institut entra al mercat borsari tecnològic Nasdaq
L'empresa nord-americana ANEW Medical, spin-off de la UAB que compta amb dues llicències de teràpia gènica per aturar la progressió de malalties neurodegeneratives desenvolupades i patentades per investigadors de l'Institut, comença a cotitzar al Nasdaq.
Les teràpies llicenciades es basen en la proteïna antienvelliment Klotho i han demostrat, en ratolins, que protegeixen contra els dèficits cognitius associats a l’envelliment i retarden l’aparició de malalties com l’esclerosi lateral amiotròfica o la d’Alzheimer.
CROMA 2024
El passat 21 de maig vam rebre a l'Institut 42 alumnes de diferents escoles del Vallès que participen al programa CROMA, organitzat per la FAS.