Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Neurociències (INc-UAB)

Arxiu de notícies

Resultats de la cerca

 • Premi Optimistas Comprometidos

  El Dr. Albert Quintana guanya el premi científic a la Gala Optimistas Comprometidos

  La revista Anoche tuve un sueño va premiar el Dr Albert Quintana pel seu projecte de creació d'un kit per detectar resistències antibiòtiques.

 • Calcotada INc

  Calçotada de l'INc-UAB

  L'Associació d'estudiants Neurodocs va organitzar una calçotada el passat 6 d'abril, que va reunir al voltant de 30 membres de l'Institut.

 • Col·laboració amb AdSalutem

  Col·laboració amb AdSalutem

  L’Institut ha signat un conveni de col·laboració amb AdSalutem, un centre de referencia en medicina del son i salut cerebral. La idea del conveni és promoure col·laboracions entre grups de recerca i professionals del centre de salut.

 • TRPV2

  Nous enfocaments terapèutics per a la hipertensió a través de les proteïnes TRPV2

  Investigadors de l'Institut han dut a terme dos estudis reveladors sobre TRPV2, un canal iònic fonamental en diverses funcions cel·lulars, que l’assenyalen com a possible nova diana terapèutica a l’hora de tractar la hipertensió. D’una banda, han descobert els efectes dilatadors dels vasos sanguinis que provoca la seva activació i, de l’altra, han identificat una molècula capaç d’activar-lo de manera més potent que els fàrmacs coneguts fins ara.

 • c elegans

  Generen un nou model animal per estudiar la malaltia de Parkinson abans que aparegui la neurodegeneració

  Un equip de recerca liderat per l’Esther Dalfó ha generat i validat un nou model animal que permetrà estudiar estadis molt inicials de la malaltia de Parkinson, en els quals encara no apareixen símptomes motors, i els mecanismes moleculars previs a la mort neuronal. El nou model, basat en el cuc Caenorhabditis elegans, emergeix com una eina essencial per elaborar futures teràpies dirigides a frenar la pèrdua de l’estructura i funció neuronals característiques de la malaltia.

 • blood vassel

  Un fàrmac per a un tipus de càncer podria millorar els símptomes després d'un ictus cerebral

  Un estudi coordinat pel Dr. Francesc Jiménez-Altayó demostra en models animals els beneficis del vorinostat després d’un ictus cerebral. El fàrmac, que està aprovat per a l'ús en humans en un tipus de limfoma cutani, atenuaria les lesions cerebrals i promouria la recuperació del teixit.

 • Comitè extern 2024

  El comitè extern va visitar l'Institut

  Els passats 10 i 11 de gener, els membres del comitè avaluador extern van visitar l'Institut i es van reunir amb els coordinadors dels SGRs i membres dels diferents col·lectius. L'objectiu és que facin un informe de l'estat del centre i proposin iniciatives de millora que es puguin implementar.

 • Notícia grafè

  Una nova tecnologia implantable basada en grafè obre camí per a aplicacions terapèutiques d'alta precisió

  Un estudi publicat a Nature Nanotechnology presenta una neurotecnologia innovadora basada en grafè amb potencial per a tenir un impacte transformador en neurociència i aplicacions mèdiques. Aquesta recerca, liderada per l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), amb participació de l'Institut, es troba en desenvolupament per a aplicacions terapèutiques a través de la spin-off INBRAIN Neuroelectronics. Llegeix l'article

 • Notícia ADSL

  Nova recerca per desenvolupar un tractament per a la malaltia ultrarara generada per la mutació del gen ADSL

  La UAB ha posat en marxa una nova campanya per recaptar fons per estudiar una teràpia gènica per a la deficiència d'adenilsuccinat liasa (ADSL), una malaltia genètica ultrarara que pateixen uns 80 nens i nenes al món, entre els quals dos germans de Cambrils, l’Anton i l’Andreu.

 • quintanalab

  Identifiquen les neurones que provoquen el mareig

  La informació que percebem del moviment viatja des de l'oïda interna fins a unes zones del cervell anomenades nuclis vestibulars, que juguen un paper important en el mareig. Ara, investigadors del grup de recerca en Neuropatologia mitocondrial i la Universitat de Washington han identificat en ratolins quines neurones específiques transmeten els senyals que provoquen aquest malestar. L’estudi s’ha publicat a la revista Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS). Llegeix l'article