Arxiu de notícies
Resultats de la cerca
Mostrant coincidències amb:
Un fàrmac redueix les seqüeles psicològiques d'haver patit un trauma en ratolins femella
09 04 2025
Segons un estudi liderat pel Dr Raül Andero, el fàrmac Osanetant rebaixaria la intensitat amb què el record de la por es consolida, cosa que evitaria que es desencadeni un trastorn d’estrès posttraumàtic. L’estudi, fet amb ratolins femella, subratlla diferències importants entre sexes en el processament de la por.
La teràpia gènica reverteix en models animals la simptomatologia d'una malaltia neurològica minoritària
31 03 2025
Un estudi liderat per la Dra Assumpció Bosch ha demostrat el potencial de la teràpia gènica per recuperar la capacitat motora en una malaltia ultrarara, la leucoencefalopatia megaloencefàlica amb quists subcorticals (MLC), fins i tot quan el tractament es fa després de l'aparició dels símptomes.
El Dr. Waldo Nogueira participa en la trobada 'España ATRAE'
19 03 2025
La jornada va reunir 40 investigadors/es de gran prestigi, per impulsar la ciència a Espanya i fomentar les col·laboracions
Comença el Projecte DIPOLE, per a un tractament personalitzat de l'epilèpsia
13 03 2025
El 20 de febrer de 2025 es va celebrar el llançament oficial del projecte DIPOLE, una iniciativa col·laborativa per avançar en el tractament personalitzat de les epilèpsies farmacoresistents.
Patent sobre l'ús del Fezolinetant
07 03 2025
El laboratori del professor Raul Andero, Translational Mechanisms of Fear Memory, ha registrat una patent europea sobre l’ús del Fezolinetant—un fàrmac originalment desenvolupat per tractar els símptomes vasomotors associats a la menopausa—per modular la consolidació de memòries aversives.
Disset investigadores de l'Institut al Rànquing de Dones Investigadores Espanyoles (CSIC)
19 02 2025
Disset investigadores de l'Institut han estat reconegudes en el recent "Rànquing de Dones Investigadores Espanyoles" publicat aquest febrer de 2025.
Una proteïna quimèrica dissenyada en laboratori demostra efectes beneficiosos en models animals d'Alzheimer
10 02 2025
Un equip de diferents laboratoris de l'Institut ha desenvolupat una nova proteïna capaç de millorar la memòria i reduir els nivells de la proteïna tau en models animals de la malaltia d’Alzheimer. El nou compost, HEBE, generat fusionant tres proteïnes, suposa una nova aproximació en la cerca de noves estratègies per tractar la malaltia.
Últims avenços sobre com processem els records traumàtics
07 02 2025
En una revisió publicada a Molecular Psychiatry, el Professor ICREA Dr. Raül Andero aprofundeix en els complexos mecanismes de la memòria de la por, oferint una anàlisi detallada que integra estudis en humans i animals. Llegeix la publicació
Les dues proteïnes implicades en l'Alzheimer afecten de manera diferent els circuits cerebrals
06 02 2025
Un equip de l’Institut ha descobert que les dues principals proteïnes cerebrals implicades en la malaltia d’Alzheimer, tau i beta-amiloide, tenen efectes negatius diferents i sinèrgics sobre els circuits neuronals relacionats amb la memòria i les emocions. Llegeix l'article
Workshop sobre Miniscopes a l'Institut
05 02 2025
L’AnderoLab organitza un taller avançat sobre in vivo calcium imaging fent servir Miniscopes, del 10 al 12 de juny. Aquest curs intensiu de tres dies proporcionarà als i les participants les habilitats essencials per estudiar l'activitat neuronal en rosegadors en moviment lliure.