Vés al contingut principal

II Seminari Grup Geografia i Gènere Curs 2023-24

Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

El proper divendres 15 de desembre  tindrà lloc el segon Seminari del Grup de Geografia i Gènere del curs 2023-2024. 

Intervindran les següents investigadores:

 

Amalia Calderon Argelich, investigadora del Barcelona Laboratory for Urban and Environmental Justice and Sustainability i de l’Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB) 

“La ciutat verda des d'una perspectiva de justícia ambiental i gènere: cas d'estudi de Barcelona” 

Mentre que les iniciatives globals promouen el verd urbà com a part de les agendes sostenibles de les ciutats, manca una anàlisis crítica sobre com la planificació de la Infraestructura Verda Urbana es relaciona amb les desigualtats ambientals, socials i de gènere. A través de dos estudis diferents, aquesta investigació pretén contribuir a un enfocament més inclusiu i just del verd urbà per tal de crear entorns urbans més equitatius i sostenibles amb una perspectiva de gènere. 

En el primer estudi, les desigualtats de gènere han estat una dimensió específica particularment obviada en la planificació de la vegetació urbana. A través d'una avaluació en els plans i projectes de verd urbà a nivell local, s'han identificat com s'estan tenint en compte temes d'equitat social i de gènere en el disseny i la implementació dels espais verds de la ciutat de Barcelona. En el segon estudi, la pandèmia de COVID-19 ha generat canvis sobre l'ús de l'espai públic, afectant de forma interseccional a les veïnes dels barris de Barcelona. Es mostraran els canvis relacionats amb l’ús i la percepció dels espais verds i blaus públics per part de les dones i persones no binàries al llarg de la pandèmia en els barris de Sant Antoni i La Barceloneta, dintre el context de processos de gentrificació i turistificació 

 

Nicole Chávez González, doctoranda del programa de Doctorat d’Estudis de Gènere de la UAB i del Programa de Doctorat de Sociologia de la Pontificia Universidad Católica de Xile. Presentarà els objectius i el plantejament de la seva recerca.

L'activitat organitzada està vinculada al Programa de Doctorat en Geografia.