Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament de Física

Actualitat

Resultats de la cerca

  • IMG_NOT_140224_CafeCosmologiaMACBA

    Pren un cafè amb un cosmòleg al MACBA

    L’artista Lydia Ourahmane presenta en el MACBA (Museu d’Art Contemporani de Barcelona)  l'exposició “108 dies”, en què cada dia diferents persones i col.lectius hi exposen el seu pensament, treball, experiències, etc. Un dels dies està dedicat a la Cosmologia.

  • IMG_Dissabtes_Fisica_1

    24ª Edició Dissabtes de la Física 2024

    A partir del 10 de febrer i durant 5 dissabtes, la facultat de Ciències acollirà els 24ens Dissabtes de la Física. Una iniciativa del Departament de Física que té com a principal objectiu apropar la física i la ciència als joves preuniversitaris i motivar-los a conèixer el món que ens envolta d'una manera rigorosa i, alhora, entenedora.

  • IMG_NOT_251023_IFAE

    Col·loqui conjunt Departament de Física i IFAE: "New Ideas for hunting light dark matter" per Clara Murgui

    Col·loqui conjunt Departament de Física i IFAE:  "New Ideas for hunting light dark matter" per Clara Murgui

    Dilluns 6 de Novembre 2023 a les 11:30

    Semnri presencial. Sala graus (UAB Facultat Ciències i Biociències)

  • IMG_NOT_UAB_061023_PuntsQuantics_Nanonaparticules

    El desenvolupament dels punts quàntics semiconductors, premi Nobel de Química de 2023

    El premi Nobel de Química d'aquest any ha recaigut a Alexei Ekimov, Louis Brus i Moungi Bawendi pel desenvolupament de punts quàntics semiconductors. Aquestes nanopartícules, d'entre 2 i 10 nanòmetres, ofereixen unes propietats fascinants directament relacionades amb la seva mida petita. El professor del Departament de Física de la UAB i cap de grup de l'ICN2 Javier Rodríguez-Viejo va ser partícep del desenvolupament d'aquestes nanopartícules com a estudiant postdoctoral al MIT.

  • IMG_Dissabtes_Fisica_1

    23ª Edició Dissabtes de la Física 2023

    A partir del 4 de febrer i durant 5 dissabtes, la facultat de Ciències acollirà els 23ens Dissabtes de la Física. Una iniciativa del Departament de Física que té com a principal objectiu apropar la física i la ciència als joves preuniversitaris i motivar-los a conèixer el món que ens envolta d'una manera rigorosa i, alhora, entenedora.

  • IMG_NOT_IMP_121222_PremisNobel2022

    Conferències al voltant de la Ciència. Premis Nobel 2022

    Un any més, i amb motiu dels Premis Nobel atorgats l’any 2022, les Facultats de Ciències i Biociències celebren les “Xerrades al voltant de la Ciència”. L’esdeveniment tindrà lloc el proper 13 de desembre a les 13:00 hores a la sala d’Actes de les Facultats de Biociències i de Ciències.

  • IMG_NOT_IMP_UABDIVULGA_transiciovidreliquid

    Nous avenços en la comprensió de la transició vidre-líquid

    Amb el pas del temps, els vidres es reestructuren cap a configuracions més estables que poden afectar les seves propietats. Atès que els vidres tenen moltes aplicacions pràctiques, conèixer com tenen lloc aquestes transicions és molt important. Personal investigador del Departament de Física de la UAB i de l'ICN2 explica com han estudiat els detalls de la transició vítria i han observat com la reestructuració per la qual el vidre transita a líquid no sempre és homogènia, depèn de la temperatura i no de l’estabilitat inicial del vidre.

  • IMG_NOT_170323_CartaComunitat

    "Algunes qüestions sobre el clima i els seus canvis"

    El Dr. Josep Enric Llebot Rabagliati, impartirà la conferència Algunes qüestions sobre el clima i els seus canvis, el dia 7 de novembre amb motiu del dia de Sant Albert, patró de les Facultats de Ciències i Biociències.

  • IMG_NOT_111022_LIDAR_UABDivulga

    Un nou instrument per millorar l'estudi dels raigs gamma de l'Univers

    Científics del Departament de Física de la UAB i del CERES han desenvolupat un nou concepte de LIDAR (Light Detection and Ranging) que permet mesurar amb més precisió la distància a la qual es troben diferents components de l'atmosfera. La nova eina pot millorar així l'estudi dels raigs gamma de l'Univers mitjançant els telescopis MAGIC des de l'Observatori del Roque de los Muchachos.

  • IMG_NOT_UAB_090922_IFAE_TelescopiEinstein

    L'IFAE lidera un projecte internacional per preparar el camí cap al telescopi Einstein

    L'Institut de Física d´Altes Energies (IFAE), a la UAB, coordina el projecte  INFRA-DEV ET-PP d'Horizon Europe orientat a la construcció d’un observatori europeu d’ones gravitacionals. El projecte tindrà una durada de quatre anys amb un pressupost total de 3,45 milions d’euros i està format per centres de recerca capdavanters d’11 països.