Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Departament d'Antropologia Social i Cultural

Seminari obert INMIX-UAB: Activitat de grau - Activitat formativa de doctorat

13 març 2024
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

"El trato mediático sobre las personas migrantes y refugiadas en España y sus estrategias de resistencia", a càrrec de Franca Ferrari Fuks 

Dimarts, 19 de març: 11,30-13h. 

Aula B7/1058 - Seminari A 

Facultat de Filosofia i Lletres 

Imatge Seminari

Resum: El seminari analitzarà com els mitjans de comunicació a Espanya contribueixen a la perpetuació d'asimetries de poder en representar persones migrants i refugiats del Sud Global, mitjançant estereotips simplistes, reduint la diversitat que caracteritza els moviments migratoris a subjectes sense agència, víctimes /criminals, deshumanitzats. Des d'una anàlisi crítica del discurs i utilitzant conceptes del feminisme postcolonial i interseccional, es cercarà debatre sobre la importància dels discursos mediàtics envers aquestes persones, la disparitat en el tractament segons l'origen i la narrativa sobre la feminització de les migracions. A més a més, es discutiran les estratègies d'activistes racialitzades per resistir aquests discursos.

Ponent: Franca Ferrari Fuks

Bio: llicenciada en Relacions Internacionals per la Universitat Nacional de Sant Martí (UNSAM); Magister a Migration Studies per la Universitat Pompeu Fabra (UPF). Actualment treballant com a Digital Officer, Community Manager i Editor Copywritter a Metges Sense Fronteres Espanya.

Dins de