Vés al contingut principal

Mapejant les emissions dels viatges a l'Acadèmia

22 març 2021
Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

El grup "Viatges responsables" de l’ICTA-UAB continua treballant per elaborar un conjunt de pautes per ajudar els membres de l’institut a reduir la contribució dels seus viatges relacionats amb la investigació a l'emissió global de gasos d'efecte hivernacle.

Reduccio de viatges

Els integrants dels grup estan elaborant una mapa amb les emissions i les distàncies existents entre les principals ciutats europees per comparar els viatges realitzats en avió i en tren a conferències i reunions a l’estranger. El mapa estarà disponibles en breu per a tots els membres de la comunitat ICTA-UAB.

Addicionalment, el grup està buscant nous estudiants de doctorat per a participar en un projecte pilot amb l’objectiu de monitoritzar la petjada de carboni de les activitats relacionades amb el doctorat. No dubtis en contactar amb el grup si hi estàs interessat!

El treball del grup parteix del fet que les activitats de recerca generen considerables emissions de carboni, principalment a causa dels viatges amb avió. Els científics advoquen per una reducció seriosa de la petjada de carboni de l'acadèmia. El grup de l’ICTA-UAB treballa des de setembre de 2020 per assolir tres objectius principals durant el curs acadèmic 2020-2021:

  • Sensibilitzar la comunitat ICTA-UAB sobre la necessitat de reduir la petjada de carboni dels viatges professionals.
  • Dissenyar eines que ens permetin mesurar i monitoritzar la petjada de carboni relacionada amb els viatges a l'ICTA-UAB.
  • Elaborar pautes per ajudar els membres de la comunitat ICTA-UAB a reduir la contribució dels seus viatges relacionats amb la investigació a les emissions globals de gasos d'efecte hivernacle.

El grup està orientat a l'acció i funciona de manera descentralitzada, amb tots els membres proposant i liderant accions específiques, segons les seves preferències i disponibilitat de temps. Els membres del grup es reuneixen un cop al mes (1 h) per coordinar els propers passos i accions.

Si estàs interessat en contribuir a algun dels objectius anteriors, envieu un correu electrònic a victoria.reyes@uab.cat

 

La UAB, amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible

    Dins de