Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

La Festa de la Ciència comptarà amb tallers i debats de l'ICTA-UAB

23 maig 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Diversos grups de recerca de l’ICTA-UAB participen els propers 28 i 29 de maig a la 15ª Festa de la Ciència, una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona que anima tothom a sortir al carrer per prendre part en les més de 200 activitats organitzades a la Rambla del Raval per més de 150 entitats de la ciutat relacionades amb la ciència i la divulgació.

FESTA DE LA CIENCIA 2022 ICTA-UAB

En concret,el grup Sostenipra liderat per Xavier Gabarrell i el grup de recerca de Jordi Honey Rosés organitzen activitats sobre agricultura urbana i sobre mobilitat sostenible a la ciutat, en l’àmbit del medi ambient. 

La gran trobada ciutadana amb la cultura científica s’obre al públic de totes les edats i ho fa amb un ampli ventall de formats que et faran viure la ciència en primera persona: experiments, instal·lacions, jocs, tallers, demostracions, espectacles, debats, microxerrades, itineraris i visites guiades, entre d’altres. 

La Festa et porta un munt de propostes sobre tots els temes vinculats a la ciència i la tecnologia, entre els quals el medi marí i la sostenibilitat guanyen rellevància amb motiu del Decenni de les Ciències Oceàniques per al Desenvolupament Sostenible i els Anys Internacionals de la Pesca i l’Aqüicultura Artesanals, de les Ciències Bàsiques per al Desenvolupament Sostenible, i del Vidre. 

Aquesta edició, a més, enceta el nou model de Festa descentralitzada que tindrà lloc cada any en un barri diferent de Barcelona. Enguany, la 15a Festa de la Ciència aterra al cor de Raval, on compta amb l’especial col·laboració d’entitats i institucions del barri. 

El grup Sostenipra i el grup de recerca de Jordi Honey Rosés organitzen activitats sobre agricultura urbana i sobre mobilitat sostenible a la ciutat, en l’àmbit del medi ambient. 

Programa d'activitats

  • Taller: Agricultura urbana al Raval 

    Dissabte 28 de 11:00 - 21:00  i Diumenge 29, de 11:00 - 20:00

    Saps com funciona un hort urbà? Com es munta? Què costa mantenir-lo? En aquest taller viuràs en directe el muntatge d’un hort urbà i com fer-ho perquè sigui eficient i prolífic. T’animes a fer de Barcelona una ciutat més verda? 

    Adreçat a majors de 8 anys  -  A càrrec de Xavier Gabarrell Durany, Sostenibilitat i Prevenció Ambiental (SosteniPrA), Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB). 

 

  • Debat: “Com et mous? Recerca a peu d'escola” 

    Diumenge 29 de maig de 2022 - 16:30 - 17:15h

    Com la recerca aplicada pot contribuir a accelerar la transició cap a un planejament i un disseny urbà més sostenible? En aquesta taula rodona i mitjançant dinàmiques interactives amb el públic, podràs conèixer com s’investiga en el camp de la mobilitat escolar, quins mètodes i processos s’utilitzen per trobar solucions a favor de la sostenibilitat urbana. 

    Adreçada a majors de 16 anys  - A càrrec de Gemma Simón i Mas, i Jordi Honey Rosés, de l’ICTA-UAB, presentat per Edgar Hans Cano amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC).  

 

  • Microxerrada: La ciència d'aparcar la teva bici als carrers de Barcelona  

    Diumenge 29 de maig de 2022 19:45h 

    Durant el darrer any s’ha estat realitzant un estudi sobre els hàbits de la ciutadania barcelonina que utilitza la bicicleta com a mitjà de transport. Es tracta d’un projecte de ciència ciutadana que podràs conèixer en detall en aquesta microxerrada i sobre el qual podràs dir la teva i implicar-t’hi. 

    Adreçada a majors de 16 anys - A càrrec de Jordi Honey Rosés, Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), presentat per Joaquim Frígola Casals amb la col·laboració de l’Associació Catalana de Comunicació Científica (ACCC). 

 

 

 

Dins de