Vés al contingut principal

L'ICTA-UAB participa activament al festival "Les 48H d'Agricultura i Verd Urbà"

19 maig 2021
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

L’ICTA-UAB participarà activament en la primera edició del festival “Les 48H d’Agricultura i Verd Urbà” a Barcelona, que tindrà lloc els propers dies 29 i 30 de maig, organitzat per l’associació Replantem amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci del Besòs.

Les 48h ICTA-UAB

Els investigadors de l'ICTA-UAB participen en quatre debats i organitzen una visita guiada a l'edifici

En el marc de la Capitalitat Mundial de l’Alimentació Sostenible, Barcelona s’uneix a les 20 ciutats de França, Bèlgica i Suïssa que fa ja cinc anys celebren aquest festival de les 48H.

L’esdeveniment comptarà amb tallers presencials, visites i debats en línia per a que tothom puguin acostar-se de manera oberta i gratuïta als espais verds i a les propostes que estan canviant la ciutat.

S’oferiran 10 debats i xerrades, amb més de 30 ponents en directe, emeses en streaming on és debatran temes d’actualitat com: "L’Agricultura urbana a Europa", "Noves tecnologies de cultiu urbà", "Legalització de la comarcalització de l’Agricultura urbana", entre molts d’altres.

Prop de 70 visites guiades, experiències i tallers presencials a horts urbans, cobertes verdes, granges d’hidroponia, taller de compostatge, visites a horts periurbans... Totes aquestes propostes faran que durant aquest cap de setmana ens endinsem en el verd i la natura.

El dissabte 29 de maig, en el marc dels debats, l’investigador de l’ICTA-UAB Joan Rieradevall parlarà sobre “L’agricultura urbana a Europa”, mentre que Verónica Arcas, Xavier Gabarrell i Gara Villalba abordaran en un debat el tema dels “Hivernacles a cobertes urbanes. Aigua, energia i aliments”. Isabel Pont tractarà sobre la “Legalització de la comercialització de l’Agricultura Urbana”.

Diumenge dia 30 de maig, Joan Rieradevall parlarà sobre “Contaminació i acció ciutadana”.

En el marc de les experiències, ambdós dies, a les 10 i les 12 hores es podrà visitar les instal·lacions de l’ICTA-UAB i conèixer la recerca en agricultura urbana que s’hi realitza per part del grup Sostenipra.

Per inscriure’s gratuïtament a les activitats cal visitar la web del festival www.les48h.cat

Replantem és una associació sense ànim de lucre formada per 22 professionals, entitats i entusiastes, constituïda amb l’objectiu de: fomentar el descobriment i l’acostament dels habitants de Barcelona al verd; impulsar pràctiques sostenibles i difondre la importància de l’agricultura i el verd urbà.

 

Dins de