Vés al contingut principal

Ens deixa Jordi Garcia Orellana

06 jul. 2022
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Lamentem comunicar la mort, el dimarts 5 de juliol, de Jordi Garcia Orellana, investigador  i secretari de l’ICTA-UAB i professor agregat del Departament de Física de la UAB.

Ens deixa Jordi Garcia Orellana ICTA-UAB

Jordi Garcia Orellana ha estat un referent científic en l’aplicació de radionúclids artificials, naturals i isòtops estables a l’estudi de processos ambientals tant en medis terrestres com marins.

Doctorat en Física a la UAB el 2004, amb una tesi centrada en la distribució i transferència de cesi 137, plutoni 239 i 240 i plom 210 al mar Mediterrani, va estar al SoMAS de la Universitat de Stony Brook (EUA) on va estudiar el paper de la descàrrega d'aigües subterrànies a l’estret de Long Island. Des del 2016, Jordi Garcia Orellana ocupava un lloc fix a la Universitat Autònoma de Barcelona, ​​exercint càrrecs de gestió com el de cap de la Unitat de Física de Radiacions i el de secretari de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB). Participava als programes de grau de Física i Ciències Ambientals i exercia de codirector de tesis doctorals.

Els seus estudi actuals se centraven en el paper de la descàrrega d'aigües subterrànies submarines als cicles biogeoquímics marins, els processos de sedimentació i la contaminació recent al llarg de 100-200 anys en entorns aquàtics i l'acumulació i distribució de radionúclids a les indústries NORM. També va estudiar qüestions com la contaminació antròpica, el carboni blau, l'impacte antròpic a les torberes d'alta muntanya, l'ús de traçadors per a la determinació dels fluxos de carboni del permafrost i la distribució de radionúclids artificials als oceans.

Ens deixa de manera sobtada un bon company, amic i científic que ha treballat amb dedicació per l’ICTA-UAB. Malgrat la seva marxa, estarà sempre present entre nosaltres a través de la feina feta, les persones formades, les amistats i les vivències compartides.

La UAB fa arribar el condol més sentit a la seva família i amics, i a totes les companyes i companys del Jordi a la nostra universitat.

Dins de