Vés al contingut principal

Dos membres de l'equip investigador de l'ICTA-UAB entre els més citats del món

02 des. 2019
Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

La classificació d’aquest any del “Highly Cited Researchers”, realitzada per Clarivate Analytics, destaca un any més a Esteve Corbera i Margarita Triguero Mas, de l’ICTA-UAB entre els investigadors i investigadores més citats a nivell mundial. 

Margarita Triguero & Esteve Corbera

La llista d’investigadors altament citats de 2022, publicada el 15 de novembre pel Web of Science Group, identifica als científics socials que han demostrat una influència significativa en el seu camp d’estudi a través de la publicació en l’última dècada de múltiples articles científics de gran impacte. Els seus noms apareixen en la llista de l’1% d’articles amb major nombre de cites en el seu camp i any de publicació. 

La llista de 2022 inclou a 6.938 investigadors i investigadores altament citats en diversos camps de més de 69 països. La metodologia d’elaboració de la llista es basa en les dades i anàlisis realitzades per experts bibliomètrics de l’Institut d’Informació Científica del Web of Science Group. 

Un total de 3.981 investigadors són reconeguts pel seu acompliment en els 21 camps d’Essential Science Indicator (ESI), i 3.244 pel seu acompliment en altres diversos camps. 

Per quarta vegada consecutiva, l'investigador ICREA a l'ICTA-UAB Esteve Corbera apareix a la categoria de "interdisciplinària”. Esteve Corbera és un científic social del medi ambient i ecòleg polític que estudia les relacions entre l'home i la natura i l'impacte del canvi social, polític i ambiental a la governança dels recursos. En concret, ha investigat com les polítiques internacionals per a la conservació de la biodiversitat i la mitigació del canvi climàtic han afectat els sistemes d’ús de la terra, les institucions i els mitjans de vida dels pobles rurals del Sud global. 

Margarita Triguero Mas també figura a la categoria “interdisciplinària” per tercer any consecutiu. Margarita és doctora en Biomedicina i màster en Salut Pública per la Universitat Pompeu Fabra i llicenciada en Ciències Ambientals per la Universitat Autònoma de Barcelona. 

Dins de