Vés al contingut principal

Xerrada: "Salut i Natura. Pràctiques innovadores per a una integració efectiva", amb Margarita Triguero-Mas

Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

La investigadora del ICTA-UAB Margarita Triguero-Mas participarà a la 4ª sessió del cicle “Salut i Natura. Pràctiques innovadores per a una integració efectiva”, organitzat per Campus Sectorials i Xarxa per la Conservació de la Natura

 

Títol: “Infraestructura blava i verda urbana i periurbana”.

Dia: Dimarts, 29 de juny de 2021
Hora: 11:30h
Lloc: Online Inscripció aquí

 

La quarta sessió del cicle s’enfocarà a la renaturalització dels espais urbans i periurbans, destacant l’important paper de la infraestructura verda i blava en el procés de construcció de ciutats més verdes i saludables.

Una xarxa d’infraestructura verda i blava de qualitat, connectada i diversa en usos i tipologies, es converteix en una eina essencial per mitigar alguns dels grans reptes urbans i climàtics, des d’una perspectiva compatible amb la natura i que fomenta el benestar i la salut de la ciutadania.

Tot això, considerant la infraestructura verda i blava en la seva visió més àmplia, incorporant tant els espais verds i agrícoles urbans i periurbans, els rius, els ecosistemes marins i altres espais aquàtics i, fins i tot, el verd residencial, que juga també un paper molt important ens els espais més densament poblats.

Al llarg d’aquesta sessió, es presentaran tres iniciatives que han fet efectiva aquesta relació i que hi han aportat rigor científic.
 

Programa

11:30h Benvinguda i presentació de la sessió

11:40h Margarita Triguero-Mas, investigadora associada al Mariana Arcaya's research lab at the Department of Urban Studies from Massachusetts Institute of Technology (DUSP-MIT)

12:10h Joop van Hezik, Nature for Health (Netherlands) *

12:35h James Grellier, Project Manager projecte Bluehealth 2020 *

* Intervenció en anglès.

 

L’objectiu d’aquesta iniciativa és presentar i debatre experiències innovadores i de referència a l’entorn del binomi salut i natura que posin en valor la contribució fonamental de la natura en la salut física, mental i espiritual. En el context actual de pandèmia s’han fet més evidents les aportacions positives del contacte amb la natura i, sobretot, els efectes negatius que té en la salut i el benestar de les persones el fet de no tenir-hi accés.

Consulteu el programa en aquesta web i apunteu-vos a les sessions que més us interessin.

El cicle serà en format virtual i consistirà en 5 seminaris web que tindran lloc entre el 8 de juny i el 6 de juliol de 2021. Hi haurà intervencions en català, castellà i anglès.

És gratuït i obert a tothom.

  • Sessió 1. Dimarts 8 de juny, 11.30 h. La salut planetària, una visió integral
  • Sessió 2. Dimarts 15 de juny, 11.30 h. Conservació i restauració dels espais agraris i el patrimoni natural
  • Sessió 3 - Dimarts 22 de juny, 11.30 h. La integració de la natura i la salut en els plans territorials, urbanístics i sectorials
  • Sessió 4 - Dimarts 29 de juny, 11.30 h. Infraestructura blava i verda urbana i periurbana
  • Sessió 5 - Dimarts 6 de juliol, 11.30 h. El desplegament de la prescripció de natura