Vés al contingut principal

Xerrada "Hi havia una vegada...un oceà", amb André Colonese

Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

El nostre investigador André Carlo Colonese participa en una de les xerrades de divulgació científica sobre medi ambient i contaminació, organitzades en el marc de la Nit Europea de la Recerca.

 

Xerrada: “Hi havia una vegada… un oceà

Ponent: André Carlo Colonese, investigador ICTA-UAB

 

Dia: Dimecres 22 de setembre de 2021
Hora: 17.30-18:50h
Lloc: Auditori Barradas. L'Hospitalet de Llobregat. Més informació aquí


Al 2017 les Nacions Unides van establir la Dècada de la Ciència de l’Oceà per al Desenvolupament Sostenible que s’està celebrant del 2021 al 2030. La dècada s’ha creat perquè hi ha una necessitat creixent d’investigacions científiques que ens permetin comprendre els canvis que tenen lloc al nostre oceà, així com les millors maneres de preservar i restaurar pràctiques sostenibles. La ciència oceànica ha fet grans progressos durant el segle passat en explorar la nostra capacitat de predir els canvis en el sistema oceànic, tot i que falta una perspectiva a llarg termini sobre la història de l’oceà. L’ecologia històrica marina, que inclou diverses disciplines, ha sorgit en les darreres dues dècades com a resposta a aquestes preguntes. Concretament, el coneixement tradicional local ha estat central en aquest debat i ha estat reconegut per les Nacions Unides com un concepte central per a la conservació biològica i ambiental, així com per al desenvolupament sostenible. L’arqueologia, gràcies a la seva capacitat per reconstruir camins de vida passats, es troba a la intersecció de totes les disciplines esmentades, proporcionant informació sobre la interacció a llarg termini entre l’home i les pràctiques tradicionals.

En aquest espai es presentarà un bloc de 4 xerrades científiques sobre medi ambient de 20 minuts de duració cadascuna. Si vols asistir en aquesta activitat, inscriu-te enviant un mail a pessicsdeciencia@gmail.com o trucant al telèfon 93 403 20 99.