Vés al contingut principal

Taller "Serveix l'activisme creatiu per defensar a les comunitats en risc de degradació ambiental?", amb Beatriz Rodríguez Labajos,

Compartir per Whatsapp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

La nostra investigadora Beatriz Rodríguez Labajos organitza un taller en el marc de la Nit Europea de la Recerca.

 

Taller: “Serveix l’activisme creatiu per defensar a les comunitats en risc de degradació ambiental?”
A càrrec de Beatriz Rodríguez Labajos, investigadora de l'ICTA-UAB

 

Dia: Dimarts, 21 de setembre de 2021
Hora: 18 hores
Lloc: Centre Cultural Sant Jose de L’Hospitalet de Llobregat.  
Més info aquí
 

Els participants (màx 30) analitzaran casos on l’art o l’activisme creatiu hagin ajudat a comunitats amenaçades per la degradació de les seves condicions ambientals. S’examinaran casos d’estudi, bé proposats per la moderadora, bé triats amb els/les participants de manera prèvia al taller. Es demanarà als participants: 1) Identificar una obra artística o una expressió creativa emprada en el cas proposat. 2) Analitzar les dimensions de justícia ambiental (distributiva, de representació, de participació) a les que apel·la la peça. 3) Examinar el tipus de transformació que la peça impulsa.

L’evidencia per sustentar aquest taller ve dels resultats del projecte CLAMOR (https://www.ourclamor.org), dut a terme en col·laboració entre la Universitat de Califòrina Berkeley y la Universitat Autònoma de Barcelona. Desitjablement, els participants del taller tindràn accés a internet per buscar documentació del cas proposat i per facilitar la seva interacció amb les dinàmiques plantejades (fent servir la plataforma Miro – https://miro.com/). 

Si vols asistir en aquesta activitat, inscriu-te enviant un mail a pessicsdeciencia@gmail.com o trucant al telèfon 93 403 20 99.