Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB)

Helen Cole i Margarita Triguero-Mas a la Biennal Ciutat i Ciència

Compartir per WhatsApp Compartir per e-mail

Detalls de l'event

Les investigadores de l’ICTA-UAB Helen Cole i Margarita Triguero-Mas parlaran de mobilitat sostenible i espai públic durant la celebració de la Biennal Ciutat i Ciència que té lloc des de dimarts dia 8 fins al 13 de juny de 2021 a diversos espais de Barcelona, organitzada per l’Ajuntament de Barcelona. Presentaran el projecte FEMPUBLIC – Enfortint l’impacte de l’espai públic per millorar la salut i el benestar a Barcelona: una aproximació interseccional feminista.
 

"Vespres de recerca - Mobilitat sostenible i espai públic"

Amb Helen Cole i Margarita Triguero-Mas, investigadores ICTA-UAB


Dia:: 10 de Juny 2021
Hora: 19:30 a 21:30h 
Lloc: Centre Cívic Guinardó. Presencial (amb inscripció prèvia)


Comparteix amb professionals de la recerca un vespre per imaginar i intercanviar coneixement sobre els reptes urbans a què s’enfronta la ciutat de Barcelona. En un format distès i proper, podrem imaginar les possibles solucions innovadores al voltant de la mobilitat sostenible i l’espai públic.

La sessió començarà amb una breu explicació sobre algunes de les vies de recerca que s’estan duent a terme ara mateix a la ciutat i seguirà amb una àgora oberta al públic per compartir impressions i debatre possibles perspectives i enfocaments quant a les investigacions.


Projectes de recerca per trobar solucions a reptes urbans impulsats pel Departament de Ciència i Universitats de l’Ajuntament de Barcelona:

  • The Fifteen-Minute City: adaptacions d'hiperproximitat i mobilitat post-pandèmica en la construcció d’un futur més resilient, sostenible i equitatiu del transport a Barcelona.
  • FEMPUBLIC – Enfortint l’impacte de l’espai públic per millorar la salut i el benestar a Barcelona: una aproximació interseccional feminista.
  • Intervencions tàctiques a l’espai públic: una diagnosi participada basada en l’escolta.
  • Salut i Migració: malaltia de Chagas
  • Salut Mental i Migració
  • NEWMOB. Una nova mobilitat a la ciutat.
  • Patí vela. Desenvolupament d’un monitoratge de les aigües costaneres de Barcelona mitjançant el Patí Català.
     

Enguany, la Biennal Ciutat i Ciència està dedicada al concepte dels Límits, i com aquests es poden tractar des de les diferents perspectives del coneixement. L’emergència climàtica, el dret a la salut i a l’alimentació, l’envelliment digne, la igualtat i la consciència o el nostre lloc a l’univers són alguns dels reptes que volem abordar, a partir d’una exploració del coneixement obert i a l’abast de tothom. En definitiva, un programa d’activitats per reflexionar sobre el coneixement i els avenços que marquen el futur, les seves implicacions ètiques, l’estret vincle de la ciència amb l’art, la sociologia i la política, la igualtat de gènere, de drets i oportunitats i la sostenibilitat del planeta.

Aquest any, cal inscripció prèvia per poder assistir a totes les activitats. Enllaç de la programació (que podeu trobar aquí)