Vés al contingut principal
Universitat Autònoma de Barcelona
ECIU University

EASEM

En què consisteix?

Entre el període de 2021 i 2027, el programa Erasmus espera mobilitzar un total de 10 milions d’estudiants europeus. Aquests provocaran una significativa petjada de carboni durant les seves estades fora de casa. Així i tot, avui en dia, no hi ha gaire coneixements sobre la petjada de carboni provocada pels estudiants d’Erasmus i com es pot intervenir per tal de disminuir-la i donar lloc a una transició cap a l’experiència d’Erasmus verd.  

Els resultats d’aquest projecte podrien ajudar a les universitats a implementar mesures per tal de reduir les emissions de transport, ja que és una necessitat social deguda al moment de crisi climàtica que estem vivint.  

  • Institució coordinadora: UAB 
  • Investigador principal: Oriol Marquet 
  • Duració: 12 mesos 
  • Àrea de recerca: Transport i mobilitat, energia i sostenibilitat 
  • Paraules clau: Intercanvi Erasmus programa, pautes de mobilitat, hàbits del viatge, emissions de carboni 

Membres de la UAB

Oriol Marquet

Oriol Marquet

Doctor en Geografia

ORCID: 0000-0002- 7346-5664 

Laia Mojica

Laia Mojica

Doctora en Geografia

ORCID: 0000-0002- 9629-815X 

Oriol Roig

Oriol Roig

Candidat de Doctor en Geografia 

ORCID: 0000-0003- 4843-7028 

Carme Miralles-Guasch

Carme Miralles-Guasch

Doctora en Geografia

ORCID: 0000-0003- 4821-9776 

Marta-Beatriz Fernández

Marta-Beatriz Fernández

Tècnica de soport a la investigació (Departament de Geografia) 

ORCID: 0009-0005-4497-3757 

  • Universitat d'Aveiro

    Universitat d'Aveiro

    L’equip de la Universitat d’Aveiro és un grup expert en l'anàlisi de transportació i de factors de les emissions de carboni. Aporten els coneixements necessaris per a estimar la petjada de carboni i avaluar el potencial de la corba d’aquestes emissions a través d’intervencions d’informació. 

    Tot el seu conjunt de competències, que aporten un enfocament més tecnològic i mediambiental, es complementarà positivament amb les competències de l’equip de la UAB, ja que combinades permetran aconseguir un enfocament més holístic i sociotècnic de les qüestions de transport.

  • Universitat d'Aalborg

    Universitat d'Aalborg

    L’equip de la Universitat d’Aalborg aporta un doble conjunt de coneixements: un centrat en el comportament del transport (inclòs el transport de llarga distància) i l’altre centrat en els processos de planificació que estableixen les condicions de l'entorn construït que, posteriorment, determinen les opcions de desplaçament quotidià.  

    Per això, les seves aportacions seran molt valuoses a l’hora de comprendre a major escala les dades recollides en el projecte. A mesura que el projecte tracti d’extreure conclusions de l’anàlisi i busqui maneres d’avançar, l'experiència de l’equip d’Aalborg proporcionarà el marge necessari per crear propostes ambicioses.